Hlavní obsah

Ekologicky šetrné příbory ve tvaru zeleniny oživí běžné stolování

Novinky, tnk

Čínský návrhář Qiyun Deng přichází s novou designovou řadou ekologicky šetrných příborů ve tvaru ovoce a zeleniny. Jídelní souprava obsahuje lžičku ve tvaru mrkve, lžíci jako artyčok, nůž jako list pórku nebo celerovou vidličku.

Foto: Profimedia.cz

Designéry inspiroval ananas i artyčoky.

Článek

Qiyun Deng studoval ve Švýcarsku a aktuálně přináší na trh zajímavou jídelní sadu pro milovníky nevšedního designu. Řada vznikla jako diplomový projekt a nese název Graft, což v překladu znamená roubování.

Jednotlivé díly jsou vyrobeny z biologicky odbouratelného plastu s obsahem kyseliny mléčné.

Foto: Profimedia.cz

Miska má tvar i strukturu pomeranče a pobaví děti i dospělé.

Designové kousky jsou určeny hlavně pro venkovní pikniky nebo na grilování. Uživatelům mají příbory připomínat zeleninu nejen na pohled, ale i na dotek. Autor si tak dal záležet i na struktuře nádobí.

Foto: Profimedia.cz

Nože připomínají klasický pórek.

Nádobí je sice zamýšleno jako jednorázové, po omytí ale může uživatelům sloužit i delší dobu. V kuchyni tak může mít i čistě dekorativní funkci a může oživit nudný interiér běžné jídelny.

Foto: Profimedia.cz

K servisu patří i sklenice ve tvaru citronů.

Zelenina nedávno inspirovala k vytvoření zajímavé sady nádobí i polského designéra Boguslawa Sliwińského. Ten skutečné ovoce a zeleninu využívá jako designový prvek na talířích.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám