Hlavní obsah

Chytré pomůcky, které usnadní práci v kuchyni

Právo, Gisela Růžičková

Chytré pomůcky pro vaření, pečení, přípravu a servírování jídel se hodí každému kuchaři, protože vaření s nimi je jednodušší a pohodlnější. Připravené pokrmy budou atraktivnější, zajímavější a často i zdravější. Pomocník do kuchyně se vždy hodí, díky němu se stane z obyčejné přípravy jídel skutečná radost.

Foto: www.ZLATE-VEJCE.CZ

Flexibilní grilovací špíz-jehla

Článek

Flexibilní grilovací špíz-jehla Fire Wire® (199 Kč) řeší mnoho nedostatků při manipulaci s potravinami ve srovnání s běžnou rovnou grilovací jehlou. Díky své pružnosti a ohebnosti efektivně využije prostoru na grilu, ať už kruhového, čtvercového, malého i velkého.

Foto: www.ZLATE-VEJCE.CZ

Multifunkční otvírák vaječných skořápek Cregg (149 Kč) ukončí éru klepání lžičkou na vejce a obírání drobných úlomků skořápky. S tímto otvírákem se dostaneme ke žloutku raz dva.

Foto: TCHIBO

Brýle na krájení cibule (200 Kč) s povrchovou úpravou zabraňující zamlžování a poškrábání. Plastové obroučky s měkkým pěnovým polstrováním optimálně těsní, takže látky uvolňující se z cibule nemohou proniknout k očím.

Foto: 4HOME

Vařič vajec v elegantním bílém provedení (399 Kč) uvaří vejce přesně podle našeho přání. Stupeň dovaření vajec určíme množstvím přidané vody. Můžeme vařit 1–7 vajec najednou. Součástí vařiče je i hrot k propíchnutí vajec a odměrka vody. Plast, rozměry: 17x15 cm, příkon: 230 V, výkon: 350 W.

Foto: TCHIBO

Zábavné kuchyňské náčiní (asi 250 Kč/2 ks) má nožky s přísavkami, takže je lze postavit. Je odolné vůči teplotám do 210 °C a vhodné do myčky. V dvojdílné sadě je obracečka a stěrka nebo šlehací metla a vařečka.

Foto: TCHIBO

Multifunkční sáček (250 Kč) se hodí k ohřívání, uchovávání, zamrazování, marinování nebo odměřování potřebného množství potravin. Zavírá se posuvnou sponou. Je vzduchotěsný, nic z něj nevytéká a lze jej používat opakovaně. V chladničce nebo myčce zabere méně místa než běžné dózy na potraviny nebo nádobí do mikrovlnné trouby. Sáček je zdravotně nezávadný, odolný vůči teplotám od –40 °C do +220 °C. Chuťově neutrální. Objem cca 1 l.

Foto: 4HOME

Praktické sítko na koření z nerezu (299 Kč) k přípravě omáček i polévek. Jídlo budete mít skvěle ochucené a všechno koření společně se sáčkem snadno vyjmete. Materiál: nerezová ocel, rozměry: průměr 7 cm.

Foto: 4HOME

Multifunkční nůžky z nerezavějící oceli (149 Kč) mají všestranné využití – lze je použít i jako nůž. Nůžky 2 v 1 porcují a krájejí drůbež či zeleninu, stříhají i obyčejný papír. Dají se oddělit a používat jako dva samostatné nože.

Foto: TCHIBO

Zmrzlinovač pro začátečníky (1000 Kč) vyrobí zmrzlinové pochoutky podle naší chuti. Má silný a tichý motor, hliníkovou míchací nádobu o objemu 1 l. Přístroj jde kompletně rozložit a umýt – vnější kryt, víko a míchací rameno lze mýt v myčce. Prodává se včetně stěrky na zmrzlinu a receptů. Záruka tři roky.

Reklama

Související články

Sádrokarton dokáže v interiéru divy

Potřebujeme-li rozdělit místnost příčkou, vytvořit stropní podhledy nebo zděný nábytkový systém, využijeme třeba sádrokarton, sádrovláknité nebo...

Výběr článků

Načítám