Hlavní obsah

Chebský rodinný dům nabízí hodně možností k relaxaci. V této době jde o cennou inspiraci

Novinky, Text: Michael Rund, editace: Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chebská stavba z roku 2006 je ukázkou toho, že kvalitní dům nemusí být extravagantní, ani nemusí být postaven v oblíbeném stylu podnikatelského baroka. Kromě dobrého vkusu majitele musí být podobě stavby ovšem příznivě nakloněny i úřady. V případě domu Luboše Maška, stavebníka a architekta v jedné osobě, tomu tak naštěstí bylo.

Foto: Archiv publikace Slavné vily Karlovarského kraje

Vila s adresou: Na Vyhlídce 30, čp. 2506, Cheb

Článek

Vlastní rodinný dům stavebníka Luboše Maška majitelé bezesporu hodně ocení zejména nyní v době epidemie.

„Dům je navržen pro dobré bydlení a relaxaci, tak abychom se v něm cítili příjemně a co nejméně vyhledávali jinou alternativu odpočinku,” uvedl stavebník.

Foto: Archiv publikace Slavné vily Karlovarského kraje

Chloubou stavby je zastřešená terasa.

Velkou pozornost Mašek věnoval hlavním obytným prostorám – kuchyni, jídelně, pracovnímu koutu s knihovnou, vlastní obývací části s krbem i televiznímu koutu. Všechny tyto funkční plochy tvoří v podstatě jeden prostor, který je více či méně propojený.

Foto: Archiv publikace Slavné vily Karlovarského kraje

Obývací pokoj je dostatečně prosvětlen.

V domě nechybí ani koupelna s vířivkou, která se dá otevřením skleněných posuvných dveří propojit s obytnou částí. Ta zaujímá největší díl celkové plochy domu. Přízemí pak už tvoří jen ložnice se šatnou a vstupní část s technickou místností, toaletou a garáží.

V patře se nacházejí dvě ložnice dětí s koupelnou a šatnami.

Foto: Archiv publikace Slavné vily Karlovarského kraje

Interiér je zařízen střídmě, ale účelně.

Pozornost si zaslouží i krb, který odděluje televizní místnost od obývací části, a konstrukce železobetonového schodiště do patra s barevně kontrastní schodišťovou stěnou.

K maximálnímu propojení s venkovním prostorem, tedy zahradou a terasou, pak slouží velké prosklené otvory. I zahradním úpravám okolí domu byla věnovaná větší pozornost. Zajímavým detailem je můstek, který vede z dětských pokojů na sousední pozemek k příbuzným.

Foto: Archiv publikace Slavné vily Karlovarského kraje

Stavebník vhodně propojil interiér s exteriérem.

Stavba je barevně i tvarově nekomplikovaná. Barva obvodových stěn je šedá, přední opěrné zdi jsou o tón tmavší, stříšky kryjící vstup jsou v tlumené bílé barvě. Okna a dveře jsou z hliníku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám