Hlavní obsah

Brno: Kuchyně v plném lesku

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Poprvé v historii se v České republice sejde na jednom výstavním prostoru osm nejvýznamnějších českých a zahraničních výrobců kuchyní. Od 8 do 11. listopadu se bude v Brně konat veletrh Cook&Design. Na něm se představí elegantní kuchyně ve spojení se současným designem a výtvarným uměním.

Článek

Organizátoři letošního "nultého" ročníku si dali za cíl nejen seznámit širokou veřejnost s touto akcí, ale také získat si renomé v řadách odborné veřejnosti z oblasti stavebnictví, architektury a designu.

Podle Tomáše Abrahama ze společnosti Miele byla inspirací pro uspořádání ojedinělého veletrhu dlouhodobě dobrá spolupráce s těmi nejlepšími výrobci a dodavateli kuchyní na českém trhu.

Expozice veletrhu je rozdělena na dvě základní sekce - sekci kuchyní a sekci designu.

V první z nich se představí zavedená jména, jako např. Alnus, Hanák, Nadop, SieMatic či Sykora, která uvedou nejen to nejlepší, co je na trhu v oblasti k vidění, ale také nové trendy a vize. 

Návštěvníci veletrhu budou mít jedinečnou možnost poprvé v České republice vidět a vyzkoušet novou generaci některých přístrojů.

Půvabné práce mladé designérky Lenky Malíské byly k vidění letos v létě v galerii Design Centra ČR, nebudou chybět ani na brněnském veletrhu CookDesign. Foto archiv Lenky Malíské

Design jako třešnička na dortu

Expozici věnovanou současnému designu připravilo Design centrum České republiky. "Tato část expozice představuje "věci na stůl", tedy předměty, které těsně i poněkud volněji souvisejí se stolováním. Proto jsme kladli důraz především na sklo a porcelán, ale objeví se zde například i vázy, " říká kurátorka výstavy Dagmar Koudelková.

Sekce je rozdělena na tři okruhy. První z nich představuje tradiční prestižní výrobce. Druhý okruh se zabývá konceptuálním designem. Poslední část je věnována studentskému designu, kterou zastupuje Fakulta užitého umění a designu-speciální ateliér keramiky a porcelánu Univerzity J. E. Purkyně v Dubí.

Reklama

Související témata:

Související články

Pasivní a nízkoenergetické domy v Brně

Stavbě pasivních a nízkoenergetických domů bude věnován veletrh Pasivní domy 2007, který začíná ve středu 10. října na brněnském výstavišti. Kromě možnosti...

Výběr článků

Načítám