Hlavní obsah

Blikající domov. Manželé si ozdobili 444 vánočních stromků

Zatímco si ve většině rodin vystačí s jedním nazdobeným vánočním stromečkem, manželé Thomas a Susanne Jerominovi z německého Rintelnu už deset let drží rekord v počtu ustrojených vánočních stromků na jednom místě. Letos jich mají 444.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německý pár má doma 444 vánočních stromkůVideo: Reuters

 
Článek

Thomas a Susanne z Dolního Saska mají neobvyklého koníčka, jenž v očích některých už může hraničit s posedlostí. Už deset let po sobě usilují o světový rekord v počtu ozdobených vánočních stromečků na jednom místě. A popravdě, s přibývajícími léty se napětí z toho, zda prvenství obhájí, jaksi vytrácí. Vyrovnat se jim není totiž tak úplně v silách běžné rodiny.

V tomto domě jsou totiž vánoční stromky umístěné doslova a do písmene všude. Zdobit je začali už o prázdninách.

V každé místnosti jich je hned několik, a to včetně ložnice. Stromky přetékající girlandami a kouličkami jsou připevněné i na zdech v chodbách. Procházka napříč touto domácností tak připomíná cestu vánočním lesem, jenž však po nějaké chvíli už spíš vzbuzovat děs.

Rozsviťte adventní dům a zahradu

Vánoce

Své desetileté kralování Jerominovi  letos oslavili zatím nejvyšším počtem nazdobených stromků, jaký kdy měli. A očekávatelný výsledek se dostavil.

Stromky přišel přepočítat porotce Olaf Kuchenbecker: „Pro zaznamenání rekordu je důležité, aby byl vyzdobený celý dům. Všechny stromky musí vypadat tak, jako kdybyste je měli u sebe doma v obývacím pokoji, to znamená se svíčkami nebo světelnými řetězy, kouličkami atd., prostě tak, jak si představujete typický vánoční stromek. Velikost naopak není podstatná.”

„Milí Jerominovi, Německý institut světových rekordů potvrzuje nový světový rekord 444 ozdobených vánočních stromků. Zde je váš certifikát. Dobrá práce!,” potvrdil jejich úspěch oficiální dopis.

Muž proměnil svůj dům ve vánoční blikající „monstrum“. Ozdobil ho 30 tisíci žárovkami

Vánoce

Aby toho nebylo málo, žádné dva stromky u Jerominových nevypadají stejně, každý je ozdobený trochu jinak. Ačkoli většina je dekorována v ryze vánočním duchu, některé majitelé ladili výstředněji. Narazit tak lze na stromek s ozdobami ze světa Star Wars, z filmů o superhrdinech, se smajlíky, ovocem atd.

Porotce Kuchenbecker při kontrole počtu stromků neskrýval své nadšení. Popularizaci rekordu vítá a doufá, že se třeba někde najde rodina, která se rozvzpomene, že má vlastně ve sklepě po tetičce třeba pětistovku vánočních stromků po babičce a že by bylo prima je všechny vyvětrat a pokusit se o nový rekord.

Anketa

Kolik míváte ozdobených stromků doma vy?
Žádný
10,8 %
Jeden
75 %
Dva až čtyři
12,1 %
Pět a více
2,1 %
Celkem hlasovalo 3190 čtenářů.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám