Hlavní obsah

Během pandemie proměnili školní autobus na obytný vůz. Jeho chloubou je domácí kino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský pár Lucy Stevensová a Glen Carlos z anglického Surrey si stihl na počátku loňského roku koupit starý americký školní autobus, těsně před vyhlášením lockdownu v zemi. Jakmile dorazil, pustili se partneři do práce na jeho proměně. Vytvořili v něm i domácí kino. Plánovali, že v něm budou bydlet a poznávat nová místa. Nakonec s ním ale udělali něco úplně jiného.

Foto: Profimedia.cz

Pár si pořídil školní autobus, který přestavěl na mobilní domov.

Článek

Skoro by se chtělo říci, že to s koupí vyřazeného autobusu stihli tak tak. Lucy Stevensová (31) a její přítel Glen Carlos (34) z anglického Surrey jej koupili v loňském roce, v březnu jim ho dopravili z New Yorku. Tedy na samém začátku koronavirové pandemie.

Zatímco spousta jejich spoluobčanů jen stěží rozdýchávala skutečnost, že je čeká kdoví kolik týdnů či snad měsíců „domácího vězení”, tento pár zajásal.

Díky lockdownu měli partneři spoustu volného času, který se náramně hodil. Vyhrnuli si pomyslné rukávy a pustili se do práce. Oba se na den, kdy se do svého skoolieho (čti: skůlího) nastěhují, jak se těmto dopravním prostředkům v charakteristickém žlutém fráčku mazlivě říká, nesmírně těšili, protože patřili mezi fanoušky jejich proměn v mobilní domovy. I oni si takový vysnili. A protože jsou navíc oba velmi zruční, při proměně autobusu ušetřili spoustu peněz.

I tak je renovace vyšla na nemalé peníze, konkrétně na 50 tisíc liber, tedy zhruba 1,5 milionu korun.

Zajímavostí je, že většina majitelů proměněných školních autobusů svůj nový domov natře nějakou novou barvou. Lucy s Glenem tomu svému ale ponechali jeho původní barvy.

Zato interiér se výrazně změnil. Je zařízený ve světlých barvách, které jej přirozeně opticky zvětšují, je zde kuchyň, koupelna nejen s toaletou, ale i sprchou, a také hlavní obytná část, v níž je zakomponovaná dvojice roztažitelných postelí.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízený ve světlých barvách.

To ovšem není veškeré spaní. To je možné objevit až v ložnici. Zde je plnohodnotné velké lože pro dva, v jehož hlavách je umístěný projektor, zatímco nad nohama se ze stropu zvolna spouští projekční plátno. Ano, v tomto autobusu je domácí kino, a to ne ledajaké. Kino, ve kterém se leží v posteli!

Překvapení nakonec

Bylo by možné očekávat, že Lucy s Glenem v současnosti již v autobuse bydlí a brázdí minimálně kraje rodné vlasti. Překvapivě tomu tak ale není.

Pár místo toho vyhlásil tombolu na serveru Raffall, v níž se až do konce září hraje právě o autobus. Na výherce spolu s ním čeká i tisícovka liber (cca 30 tisíc korun) na vyřízení řidičského oprávnění skupiny C, které je k řízení autobusů nezbytné.

Za utržené peníze pár plánuje pořídit nový autobus a znovu jej proměnit.

Anketa

Líbilo by se vám koukat na filmy z postele?
Ano, to je můj sen.
18,4 %
Běžně to tak dělám/e.
38,3 %
Asi ano, ale ne pokaždé.
11,8 %
Nijak významně po tom netoužím.
16,8 %
Ne, děkuji.
14,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1752 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám