Hlavní obsah

Osvětlení inspirované klíckami pro ptáky je ideálním zpestřením dámských pokojů

Novinky, tnk

Pokud hledáte vhodné osvětlení do dámských a dívčích pokojů, zkuste se inspirovat klíckami na ptáky. Právě jejich tvary totiž designéry v poslední době baví natolik, že podle nich vytvářejí nápadité lustry a lampy. Zdobné klícky byly dříve běžnou součástí konzervativních šlechtických interiérů a dnes jsou opět v kurzu.

Foto: Brave Boutique, Shimu

Osvětlení inspirované klecemi pro papoušky se stane originálním zpestřením mnoha interiérů.

Článek

Osvětlení se stínidly, jejichž tvar je inspirován ptačími klíckami, je vhodné zejména do romantických interiérů a do prostor zařízených v antik nebo Provence stylu.

Dekorativnější kousky se rozhodně nehodí do dnes tolik trendy moderních nebo brutalistních interiérů.

Foto: Lime Lace, Melody Maison

Tento typ osvětlení dodá interiéru romantickéo ducha.

Abyste podtrhli romantickou podobu lucerniček inspirovaných klíckami, kombinujte je s květinovými dekoracemi a s kousky v něžných barevných tónech typu světle fialová, růžová nebo blankytně modrá.

Foto: Ginger Ray, Melody Maison

Tento typ dekorativního osvětlení se skvěle hodí do dívčích pokojů.

Do moderněji zařízených interiérů se osvětlení inspirované klíckami příliš nehodí. Pokud si ho do něj ale přeci jen budete chtít pořídit, volte lustry v jednoduchém provedení, které nechají vyznít kovu a ve kterých je přiznaná a viditelná žárovka. Takové lustry a lampy pak zapadnou i do industriálních prostor.

Foto: Ksl living

Modernější kousky mají minimalističtější provedení.

Ti, kdo mají rádi interiér zařízený v jednotném stylu, mohou prostor doplnit i dalšími kousky s motivy klícek. Ty jsou častým námětem zejména japonského a čínského porcelánu. Ale dají se sehnat i coby motiv na textilu nebo tapetách.

Foto: Art House, Lime Lace

Prostor můžete doladit tapetami nebo textiliemi s motivy ozdobných klecí.

Pokud zařizujete pokoj pro mladé slečny a holčičky, zkuste se inspirovat i dalším trendy motivem, kterým je v současnosti pohádková Malá mořská víla.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám