Hlavní obsah

Kousky inspirované postavou umělkyně Fridy Kahlo dodají interiéru na živosti

Novinky, tnk

Mexická malířka Frida Kahlo je dodnes velkou inspirací. Mnoho interiérů zdobí nejen její tvorba a její reprodukce, ale i stylové designové kousky, které jsou inspirované jí samotnou. Její živé, vášnivé autoportréty a feministické myšlenky jsou dodnes typickou součástí všech hravých interiérů zařízených v mexickém stylu.

Foto: Einrichten design, Beaumonde

Květinové ozdoby na hlavě ke známé umělkyni neodmyslitelně patří.

Článek

Frida Kahlo, která zemřela ve věku 47 let a ve svém krátkém životě měla jen jednu sólovou výstavu, je nezapomenutelnou postavou dějin umění, jejíž tvorba se dlouhodobě odráží i v designu. Její výrazná díla ovlivňovalo nejen prostředí, ale i vášnivý vztah s manželem Diegem Riverou.

Mexická ikona je známá pro odvážné použití barvy a oslavování mexické kultury. Významnou částí její tvorby byly autoportréty, často zobrazující její silné obočí a knírek, které pro ni byly typické.

Foto: Ian Snow

Volte kousky v pestrých a sydých barvách. Nebojte se kontrastů.

Mnoho současných designových kousků je jejími portréty volně inspirováno. Tyto motivy jsou součástí bytového vybavení a dokonce i keramiky, textilií i nástěnných dekorací.

Foto: Red Candy

Decentní nástěnná dekorace se hodí do minimalističtěji zařízených interiérů.

Interiéry zařízené v mexickém a exotickém stylu jsou v poslední době trendy. Je jim vlastní určitá nenucenost a uvolněnost.

Pokud si zvolíte tuto inspiraci, rozhodně vytvoříte interiér, který nebude působit všedním a strnulým dojmem.

Foto: Audenza

Nábytek volte v lehce exotickém stylu.

Mějte na paměti, že u mexického stylu do určité míry platí, že víc je víc. Barevné kombinace, které by byly v jiném stylu považovány za kýčovité, jsou tady povoleny. Záplava barev a tvarů vytvářejí na předmětech osobitou mozaiku, která nenudí.

Foto: Mexambiente, Excelsa, Yellow Octopus

Interiér dolaďte kousky v hravém mexickém stylu.

Ti, kdo chtějí interiér doladit k dokonalosti a v interiéru zařízeném v mexickém stylu se našli, do něj mohou zakomponovat i řadu designových kousků s motivy kaktusů. [celá zpráva]

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám