Hlavní obsah

Postel s detekcí chrápání je spásou pro lidi bojující s tímto zdravotním problémem

Novinky, tnk

Italský designér Edoardo Carlino představil ložnici budoucnosti ve futuristickém designu. Bezpochyby nejvíc ji ocení lidé, kteří mají problémy s nočním chrápáním. Když systém detekuje chrápání, zvedne nocležníkovi hlavu a mírným pohybem ho stimuluje. Nechybí také praktická funkce zapamatování si oblíbených pozic nocležníka. Lůžko tak nemusíte vždy opětovně nastavovat do nově zvolené polohy.

Foto: Profimedia.cz

Integrovaná obrazovka vám umožní být online opravdu nepřetržitě.

Článek

Postel podle designové firmy Think Future také disponuje schopností probudit spícího v lehké spánkové fázi, takže se lidé mohou probudit svěžejší a odpočatější. Nechybí neviditelný vyspělý audio systém s tzv. subwooferem, který doplňuje basy.

Netypický nábytek vytvořený italskou firmou Hi interiors je široký 2,3 metru a je vybaven systémem domácího kina i vyspělým videoprojektorem.

Foto: Profimedia.cz

Tento nevšední nábytkový kousek se hodí hlavně do prostorných interiérů.

Součástí lůžka je také integrované ambientní osvětlení, které má různou intenzitu. Tu si můžete nastavit v závislosti na aktuální potřebě. Vytvořit tak můžete různé atmosféry.

Foto: Profimedia.cz

Postel má netradiční moderní tvary.

Lůžko také nenásilnou cestou monitoruje dech a tlukot srdce, podobně jako je tomu u dětských postýlek a kolébek. Systém postele detekuje i přítomnost osob a měří jejich hmotnost. Zjišťuje i teplotu lůžka, vlhkost, kvalitu vzduchu, hladinu hluku a intenzitu osvětlení.

Lůžko se zatím objevilo jako součást luxusního vybavení apartmánu v Dubaji. Bezpochyby jde ale o vizionářský projekt, který má budoucnost.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám