Hlavní obsah

Končící léto připomenou nevšední koberce s mořskou tematikou

Novinky, tnk

Pokud jste velcí milovníci léta a je vám líto, že už letos pomalu končí, zkuste si do interiéru pořídit koberce s mořskou tematikou. Kousky v modrých a šedavých tónech vnesou do prostoru prázdninovou atmosféru a budou originálním zpestřením jinak všedních obývacích pokojů a ložnic.

Foto: Rug Society (4x)

Nejpůsobivějšími kousky jsou koberce s motivy medúz nebo rybích šupin.

Článek

Kousky inspirované vodu a mořem jsou u koberců obecně klasikou. Jejich motivem jsou drobné odlesky a odrazy světla na vodní hladině. Modrá a lehce našedlá barva těchto kousků se skvěle hodí do ložnic, kde bude působit příjemným, uklidňujícím a relaxačním dojmem.

Foto: Brabbu Design Forces, Audenza

Koberec inspirovaný Baltským mořem a oceánem obecně.

Efektně budou působit i textilie připomínající oblázkovou pláž. Jde zpravidla o kusy s plastickým reliéfem, které zároveň i masírují chodidla. Tyto podlahové textilie se proto skvěle hodí i do masážních salónů a místností vyhrazených odpočinku.

Foto: Rug Society, Perch Upholstery

Koberce připomínající oblázkovou pláž se hodí do prostor určených k relaxaci.

Ti, kdo chtějí, aby měl koberec i výraznější dekorativní funkci, mohou sáhnout po kouscích s motivy rostlin nebo mořských živočichů. Při zařizování interiéru je pak ale třeba být uměřenější, co se vzorů týká, a nechat koberce vyniknout v jinak střídmém prostoru.

Foto: The Shop Floor Project, Covet House

Interiér zpestří i koberec s motivem budláku od moře nebo vzor připomínající tvary ryb.

Oblíbeným motivem jsou také drobné vlnky. Koberce s tímto vzorem vyvolají dojem pohybu. Hodí se proto do všech prostor, které mají zaujmout hned na první pohled. Optické iluze zapadnou i do minimalistických interiérů, ve kterých se stanou výraznými solitéry.

Foto: Rug Society, Essential Home

Některé kousky jsou inspirovány vlnami na vodní hladině.

Velkým trendem v oblasti koberců jsou v současnosti i textilie, které mají geometrické vzory. Čtverce, pruhy a trojúhelníky zpestří všechny nudné interiéry. Zapadnou hlavně do obývacích pokojů, kde mohou posloužit i jako nástěnná dekorace. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám