Hlavní obsah

Ruční umývač talířů - pro někoho zbytečnost, pro jiného zábavná pomůcka

Novinky, tnk

Japonci posedlí technologickým pokrokem přicházejí s podivnou vychytávkou pro všechny, kdo se rádi baví novinkami a štítí se mýt špinavé talíře v ruce. Ruční dobíjecí umývač nádobí umožňuje rychlé uchopení talíře a jeho následné omytí. Jde o nápad, který je vhodný zejména do domácností jednotlivců a singles.

Foto: Profimedia.cz

Talíř v čističi umístíte pod tekoucí vodu a dál už se o nic nestaráte.

Článek

Ruční myčka je podle titulu CNet nastavena tak, aby sama uchopila a přidala další talíř do mytí. Nevšední kousek funguje na nabíjecí baterii.

Výhodou je, že se mycí zařízení přizpůsobuje velikosti většiny nádobí. Po stisknutí tlačítka se talíř začne rychle otáčet a integrované kartáče postupně odstraňují mastnotu. Celé zařízení pak dáte pod proud vody, případně na talíř ještě použijete saponát.

Foto: Profimedia.cz

Čistič umyje talíře i misky různých velikostí.

Kloubová ramena čističe fixují talíře nebo misky tak, aby z něj během procesu neměly šanci vypadnout. Výhodou čištění nádobí tímto způsobem je fakt, že si neznečistíte ruce a čištění saponátem vám nevysuší kůži.

Foto: Profimedia.cz

Umývat můžete i příbory nebo čínské hůlky a další nástroje.

Kromě porcelánového můžete omývat i kameninové nebo skleněné nádobí. Samotné čištění talířů má trvat od tří do deseti sekund. Přístroj má být vodotěsný, dobíjí se asi hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Čistič se nabíjí podobně jako běžné domácí spotřebiče.

Zatím je kousek dostupný prostřednictvím japonského internetového obchodu Thanko. Čistič nádobí by měl pomoci lidem žijícím v menších domácnostech s úsporou času při běžném úklidu. Stojí v přepočtu cca 1700 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám