Hlavní obsah

Exotické doplňky promění ložnici v tropickou oázu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické teploty se mohou stát impulsem pro zařizování ložnic v exotičtějším stylu. Ložnice plné palem, papoušků a opic působí velmi efektně a výrazně. Tematické doplňky vnesou do ložnic originální relaxační náladu. Prostor sice bude působit trochu chaoticky, ale stane se nezapomenutelnou oázou klidu a odpočinku.

Foto: Pixers, Nedgis

Ložnice inspirovaná džunglí působí romantickým a uvolněným dojmem.

Článek

V ložnici se vyplatí volit nepřímé osvětlení, které nebude oslňovat a vytvoří příjemné přítmí a romantickou atmosféru. Volte kousky, které mají exotické motivy. Prim budou hrát oblíbené motivy tropického ovoce. Ty kombinujte se zlatými detaily. Působí sice trochu opulentně, ale k tomuto stylu to patří.

Foto: Audenza (2x),

Lampičky s motivy opic, tukanů nebo palem dodají ložnici tropického ducha.

Ideálním motivem, který by se měl v ložnici inspirované tropickým prostředím rozhodně objevit, jsou palmové listy. Ty můžete uplatnit na tapetách, polstrování, polštářích, závěsech, případně užít dekorační předměty ve tvaru listů.

Foto: H.o.c.k. Candle a Cake, Audenza, Alexander a Pearl

Doplňky a drobný nábytek s motivy palem nebo opic vnesou do ložnice kreativního ducha.

Pokud jde o nábytek, vybírejte kousky v boho stylu, koloniálním stylu nebo kousky z ratanu a proutí. Mělo by jít předně o nábytek z kvalitního dřeva, ideálně pak z tropických dřevin, které jsou odolné. Vhodný je třeba teak nebo palisandr.

Foto: The French Bedroom

Do ložnice volte nábytek z masivního dřeva v koloniálním stylu.

V ložnici rozhodně umístěte hodně živých rostlin, uplatněte předně palmy a popínavé rostliny. Ty nechte růst různě po prostoru. Zavěsit je můžete i na provazy upevněné na strop. Rostliny pak budou připomínat liány.

Foto: DaWanda, Tom Tailor

Volte střídmé povlečení s motivem palmových listů.

Pokud jde o barevnost, přednost mají mít hlavně zemité tóny a přírodní barvy. Vyplatí se sázet na zelenou, hnědou, bílou a černou. Nezapomeňte ale interiér rozjasnit i několika doplňky ve výrazných barvách, které na sebe přitáhnou pozornost.

Foto: DaWanda, Martha a Hepsie

Polštáře s motivy papoušků dodají prodtoru na živosti.

Při zařizování ložnice v tropickém duchu volte hlavně přírodní materiály. Uplatnit můžete i suvenýry z cest a dekorovat tak noční stolky drobnými kamínky či mušlemi. Dobře budou působit také podlahy ze dřeva a koberce s ornamentálními motivy na podlaze i zavěšené na stěnách.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám