Hlavní obsah

V Bratislavě mají největší streetartové umělecké dílo ve střední Evropě

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý hotel Kyjev v Bratislavě zdobí největší streetartové umělecké dílo ve střední Evropě. Pomocí sprejů ho za šest hodin vytvořilo 17 horolezců ze Slovenska i ze zahraničí.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fasádu bývalého hotelu Kyjev v Bratislavě zdobí největší streetartové dílo.

Článek

Umělecké dílo bude zdobit fasádu bývalého hotelu, než dojde v budoucnu k rekonstrukci budovy. Autoři streetartového díla chtěli podle vlastních slov vzdát hold modernistické architektuře a autorovi budovy Ivanu Matušíkovi.

„Cesta k největšímu výtvarnému dílu na Slovensku byla dlouhá. Řešili jsme hodně technických i administrativních úskalí,“ řekl organizátor akce Tomáš Lukačka.

Foto: Ivan Vilček, Právo

S využitím pouze dvou barev vytvořili autoři na fasádě hotelu hezkou optickou iluzi.

Budova bývalého hotelu Kyjev chátrá už několik let. Pro ztrátovost a nutnost rekonstrukce byl uzavřen před sedmi lety. Názory obyvatelů Bratislavy na současný vzhled fasády se různí.

„Je to vandalismus. Nechápu, kdo to povolil,“ rozčiluje se důchodce Karol Flajžík. „Mně se to líbí. Zpestřilo to celé okolí, které je dost fádní a nehezké,“ argumentuje studentka Eva Zajčeková.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak elegantně vnést zeleň do interiéru

Vnést trochu zeleně a přírody do městského interiéru už dnes není nic těžkého. Po boomu zelených stěn, které fungují jako rostlinné obrazy, vzniká i řada...

Výběr článků

Načítám