Hlavní obsah

Designérský výstřelek aneb Kulaté křeslo, které zpevňuje záda

Novinky, tnk

Studenti několika norských škol začali používat nevšední dřevěná kulatá křesla. Židle s názvem Rodeo Chair, navržená společnostmi Hareide Design a Frode Skretting, je určena pro použití ve školách, firmách a domácnostech. Její hlavní výhodou je zdravotní prospěšnost a ve srovnání s gymnastickým míčem i větší designová elegance.

Foto: Rodeo holding (4x)

Dřevěné kousky najdou uplatnění v moderních domácnostech i ve školních zařízeních.

Článek

Pokud si potřebujete zpevnit záda, ale nechcete, aby pracovní prostředí připomínalo spíš gymnastickou tělocvičnu s míčem než kancelář, možná vás zaujme právě tato designová novinka.

„Děti mají díky těmto křeslům jedinečnou příležitost, jak předcházet bolestem a zpevňovat záda po celý den,” uvedla Frode Skrettingová, norská specialistka na obecnou fyzioterapii, pro designérský server Deekhoorn.

Foto: Rodeo holding

Křesla mohou využívat i děti a dospívající.

Díky tomu, že je židle kulatá, udržuje sedícího v neustálém pohybu. Jak se uživatel snaží udržet, posiluje zádové svaly. Židle tak slouží nejen k sezení, ale i ke cvičení.

Designéry k jejímu navržení vedlo zjištění, že mnoho dětí tráví denně až 70 % času, kdy jsou vzhůru, sezením a mnoho z nich má dříve či později problémy se zády.

Foto: Rodeo holding

Nevšední nábytkové kousky vznikají v několika provedeních.

Křeslo je vhodné i pro neposednější děti, které nevydrží dlouho v klidu.

Foto: Rodeo holding

Některá křesla se stávají i součástí konferenčních prostor.

Inovace v oblasti sedacího nábytku jsou vždy vítány. Klasické židle a křesla už dnes působí trochu nudným dojmem. Zajímavým kouskem z poslední doby je třeba křeslo určené pro denní snění. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám