Hlavní obsah

Květinové lustry a lampy promění domov v letní rozkvetlou louku

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strohé interiéry zařízené v minimalistickém stylu působí často neosobně a trochu chladně. Ti, kdo je chtějí oživit, do nich mohou zakomponovat osvětlení inspirované květinami. To se hodí i do všech romanticky zařízených pokojů, kterým dodá na stylovosti.

Foto: CP Lighting (3x), VG New Trend (2x)

Květinové lustry díky hře světla a stínu dekorují i podlahu. Obzvlášť působivé jsou kousky s živými orchidejemi.

Článek

Velkým trendem současnosti jsou zelené stěny nebo obrazy, které vnesou kousek přírody i do menších bytovek nebo jinak nevlídných kancelářských prostor. Jednou z variant, jak dodat na živosti i běžnému nudnému interiéru, je i květinové osvětlení.

Nejzajímavějšími kousky jsou lustry, jejichž součástí jsou opravdové živé květiny. S těmi sice budete mít celkem dost práce, ale výsledný efekt bude ohromující.

Foto: Lime Lace, Lights4fun

Lustr může fungovat i jako fascinující váza na lušní květy. Zahradu pak oživí světelný řetěz s drobnými kvítky, které dodají exteriéru kouzelnou atmosféru.

Ještě náročnější na údržbu jsou květiny, které jsou umísťovány stonkem ke stropu. Takové osvětlení se hodí spíš do konferenčních prostor a místností, ve kterých se pořádají velké večírky a slavnostní události žádající výjimečnou výzdobu.

Foto: VG New Trend, CP Lighting

Nasvětlené tulipány i lustry se stínidly imitujícími rostliny oživí nudné minimalistické prostory.

Uměřenější kousky s motivem květin budou ideálními objekty do malých bytů. Kombinují v sobě funkčnost osvětlení i dekorativnost květin, a umožní tak šetřit místem, kterého se v garsonkách a ateliérech často nedostává.

Foto: Audenza, Nedgis

Lampa připomínající květinu nejlépe zapadne do prostředí plného rostlin. Některé kousky pak mohou fungovat nejen jako lustr a květináč v jednom, ale i jako světelný objekt na podlaze.

Lustry s motivy květin jsou vhodné spíše do ložnic, relaxačních prostor a dámských pokojů. V interiéru navodí romantickou a uvolněnou atmosféru, která by v pracovnách a místnostech určených spíše k soustředění a práci byla na škodu.

Foto: CP Lighting

Květinové lustry dodají interiérům hodně dekorativní vzhled.

Osvětlení tohoto typu dodá prostoru na jemnosti a vnese i do jinak velmi strohého interiéru něžnost a vlídnost. Pokud chcete docílit tohoto efektu, volte spíše výraznější kousky, které se stanou nepřehlédnutelnými solitéry.

Foto: Luxxu

Lustry s motivem lístků jsou vysoce dekorativní. V kombinaci se zlatou barvou působí luxusně.

Pokud hledáte osvětlení, které by se hodilo naopak spíše do pánských pokojů, můžete zvolit lustry se stínítky z pánských klobouků. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám