Hlavní obsah

Ze školní kůlny vznikl malý domek s cenou přes 30 miliónů korun

Novinky, Jana Nesvadbová

Skoro by se chtělo říci, že tak závratnou kariéru jako bývalá britská školní kůlna, patřící jedné z prestižních londýnských středních škol, udělá málokterý dům. Po proměně v malý domek, i díky poloze, má momentálně až závratnou cenu - v přepočtu okolo 35 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Z někdejší kůlny se stal moderní domek.

Článek

Nevelký, nyní dvoupokojový domek stojí v londýnské čtvrti Archway. Není pochyb o tom, že právě poloha je důvodem, proč se po proměně z obyčejné školní kůlny v obytný domov objevil dům na trhu s nemovitostmi za 1,195 miliónu liber, což je v přepočtu zhruba 35 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je moderně a bohatě vybavena.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou šedé kuchyně je nerezová dvoukřídlá lednice. Hezké jsou kamenné pracovní plochy a k nim ladící černý plynový sporák.

Foto: Profimedia.cz

Novým prvkem v domě je velké francouzské okno v kuchyni, jímž lze vycházet ven na malou terasu.

Do domku se přichází přes malý dvorek, který mezi sebou svírají jeho dvě křídla. Každé z nich přitom zabírá jedna z místností.

Zatímco ve větší je společenský pokoj propojený s plně vybavenou kuchyní, laděnou do šedé barvy a doplněnou ostrůvkem, druhá je vyhrazena jako ložnice pro budoucí obyvatele.

Foto: Profimedia.cz

Dům sám není nijak překvapivý, má ale výjimečnou adresu.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru návštěvníka zaujmou dřevěné podlahy a nepochybně i černé trámy.

Foto: Profimedia.cz

V ložnici je spousta světla díky velkému oknu.

Návštěvníka na první pohled zaujmou dřevěné podlahy a černě natřené, přiznané trámy krovu. Kromě již zmiňované kuchyně, jíž vévodí nerezová dvoukřídlá lednice a velký plynový sporák, je tu i dvojice koupelen obložených pestrými keramickými dlaždicemi.

Přestože je většina domu řešena jako bungalov, vytvořili v jedné části majitelé maličký loft, který slouží jako čítárna.

Foto: Profimedia.cz

V koupelnách je použita pestrá dlažba a obklady.

Novým doplněním domku je velké francouzské okno, kterým se vychází na malou dlážděnou terasu.

Vstup na pozemek vede přes elektřinou ovládanou bránu, jíž přicházejí pěší i přijíždějí vozidla. U domku je i místo k parkování.

Foto: Profimedia.cz

Původní podoba kůlny

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám