Hlavní obsah

Nápadité odšťavňovače mohou posloužit i jako designový doplněk

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době je v oblasti výživy velkým hitem pití vody se šťávou z čerstvě vymačkané limety nebo citrónu. Tento zdraví prospěšný zvyk se promítá i do světa designu, ve kterém vznikla celá řada šikovných pomocníků, kteří usnadní získání šťávy a zároveň poslouží i jako stylová kuchyňská dekorace.

Foto: Yellow Octopus (4x), Inkognito

Zábavnými kousky jsou vymačkávač do vnitřku citronu ve tvaru lísku nebo lis s názvem Angela připomínající slavnou političku.

Článek

Oblíbeným kouskem, který je určen hlavně pro ty, kdo ráno spěchají a nemají čas na umývání nádobí po snídani, je lahev s integrovaným plastovým vymačkávačem na citróny.

Z jedné strany lahve je umístěn vymačkávač, z druhé strany uzávěr. Vodu s citrónem si tak můžete bezproblémově připravit i na letní dovolené a kdekoli na cestách.

Foto: Yellow Octopus (3x)

Trendy kouskem je lis na citrusy umístěný rovnou na lagvi. Vhod přijde i otvírák na drinky spojený s kráječem citronů.

Pokud jste fandové kvalitního nadčasového designu, pak by ve vaší kuchyni neměl chybět odšťavňovač od designéra Philippa Starcka. Jde o kousek, který už víc jak čtvrt století krášlí kuchyně zařízené v minimalistickém i futuristickém stylu. Jde o pomocníka, který bude v interiéru fungovat i jako umělecký objekt.

Foto: Black By Design

Designovou ikonou je lis Salif od Alessi, kerý navrhl designér Philipp Starck.

Milovníci ekologie a produktů v bio kvalitě ocení i kousky, které umožňují využití celého citrusu. Z kůry můžete nastrouhat na struhadle jak jemná vlákna do moučníků, tak i díky různě tvarovaným škrabkám větší plátky určené k dekoraci dezertů nebo letních drinků.

Foto: The Design Gift Shop

Set na zpracovávání citrusů Joseph Joseph obsahuje i škrábadlo na kůru limetek, pomerančů nebo citronů.

Ve větších rodinách jistě ocení vymačkávače s talířky na odkapání šťávy nebo rovnou s miskami. Díky nim lze pohodlně vymačkat větší množství šťávy a připravit i džus z pomerančů. Tyto kousky se jako dekorace hodí spíš do rustikálně a romanticky zařízených kuchyní.

Foto: Creative Tops, Garden Trading

Osš'tavovač spojený rovnou s hrnečkem nebo miskou ocení ti, kdo mají rádi citron v čaji.

Fandové minimalismu a jednoduchosti si vystačí s dřevěným vymačkávačem, který v kuchyni působí jako vkusný doplněk. Při výběru odšťavňovače si ale dejte pozor na kvalitu dřeva. Ideální jsou kousky z bukového dřeva nebo z exotických dřevin typu teak, palisandr apod.

Foto: Novinky

Vymačkávače od na citrusy House Doctor v severském stylu vynikají jednoduchostí.

Podobné kousky jsou určeny předně do domácností těch, kdo si nechtějí pořizovat elektrický odšťavňovač a chtějí v kuchyni šetřit místo.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Lidé, kteří šťávu připravují hodně často a využijí i kousky určené k odšťavnění dalšího ovoce, mohou sáhnout po moderních spotřebičích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám