Obytná plocha nového bytu o dispozici 2+kk je 50 čtverečních metrů. Samotná dispozice je mírně atypická.

Interiér je vytápěn podlahovým topením.

Interiér je vytápěn podlahovým topením.

Aby se interiér půdy co nejvíce prosvětlil, bylo třeba provést některé technické změny. Zároveň, čtenářka při zařizování bytu záměrně volila světlé barvy.

Aby se interiér půdy co nejvíce prosvětlil, bylo třeba provést některé technické změny. Zároveň čtenářka při zařizování bytu záměrně volila světlé barvy.

Vstupuje se do hlavní společenské místnosti, která má tři funkční zóny - kuchyň, na ni navazující jídelnu a proti nim obývací část. Právě za prostorem sloužícím jako obývací pokoj je ložnice, z níž se pak vstupuje do koupelny se sprchovým koutem a toaletou.

S keramickou dlažbou na zemi v dekoru dřeva hezky ladí nejenom židle v kuchyni, ale také sedátka u konferenčního stolu.

S keramickou dlažbou na zemi v dekoru dřeva hezky ladí nejenom židle v kuchyni, ale také sedátka u konferenčního stolku.

Za přepážkou za obývací zónou je ložnice.

Za přepážkou obývací zóny je ložnice.

„Vstup do koupelny z ložnice byl nejjednodušším řešením, abychom ušetřili místo v kuchyni pro lednici (vzhledem k její výšce by ji nebylo kam umístit),” vysvětluje paní Marcela.

Pohled do ložnice z obýváku.

Pohled do ložnice z obýváku

Půda je zateplena minerální vatou a v podlaze je rozvedeno podlahové topení.

Do koupelny se vstupuje z ložnice.

Do koupelny se vstupuje z ložnice.

V koupelně přibyla do základní palety barev čokoládově hnědá.

V koupelně přibyla do základní palety barev čokoládově hnědá.

Větší úpravy si vyžádalo prosvětlení půdního prostoru. „Zvednutím kleštin nad vaznice jsme dostali dostatečně světlou výšku místnosti, vytvořením jednoho velkého vikýře jsme docílili zvětšení užitné plochy a prostor se dostatečně prosvětlil,” popisuje provedené zásahy čtenářka.

Stav půdy před rekonstrukcí

Stav půdy před rekonstrukcí

Průběh rekonstrukce

Průběh rekonstrukce