Hlavní obsah

Rekonstrukce proměnila klasickou kuchyň v ergonomický skvost

Novinky, nes

Do rekonstrukce kuchyně se v loňském roce pustila rodina naší čtenářky Evy. Bydlí v cihlovém domě v Domažlicích, původní zařízení kuchyně bylo standardní součástí zařízení bytu. Čtenářka si nový vzhled a vybavení svého království navrhla sama. A jak je zřejmé ze snímků, které nám zaslala, výsledkem je ergonomický ráj, ve kterém musí být každé vaření naprostou radostí.

Foto: Archiv čtenářky (5x)

Čtenářka si novou kuchyň navrhla sama.

Článek

Hlavním cílem změn v kuchyni byla její nevyhovující velikost. Místnost má rozměry podlahy 3 × 3,2 m. Tomu paní Eva přizpůsobila volbu barevné palety i výběr nového nábytku. Kromě toho také přesunula jídelní stůl do obývacího pokoje, s nímž je kuchyň částečně propojena.

K rychlé snídani, nebo třeba k posezení při kávě slouží vysoký stolek s kruhovou skleněnou deskou, který doplňuje dvojice černých barových židliček.

Foto: Archiv čtenářky

Například k posezení při kávě slouží vysoký stolek doplněný barovými židličkami.

„Novou podobu kuchyně jsem si navrhla sama. Zvolila jsem bílou barvu ve vysokém lesku, která prostor opticky zvětšila. Obklady jsem využila nejen nad pracovní plochou, ale i na protější straně kuchyně,” napsala nám čtenářka. Oba prostory nechala obložit keramickými dlaždicemi o délce 90 cm s motivem šedých a bílých proužků. Dvě jsou pak použity také na vnitřní parapet u okna.

Foto: Archiv čtenářky

Klasická i mikrovlnná trouba jsou vestavěné do jednoho kusu nábytku prakticky nad sebe.

„Abych získala více úložného prostoru, nechali jsme dodělat skříně nad mikrovlnnou troubu a sporák,” doplňuje paní Eva.

Foto: Archiv čtenářky

Barevná paleta pro kuchyň zahrnuje lesklou bílou, černou a několik odstínů šedé.

Celá rekonstrukce trvala rodině naší čtenářky zhruba měsíc, celkové náklady na veškeré vybavení včetně elektrospotřebičů dosáhly částky 110 tisíc korun.

Foto: Archiv čtenářky

Původní podoba kuchyně

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám