Hlavní obsah

Chytrá pračka spojená se žehličkou jako ideální spotřebič pro svobodné muže

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designérka z Jižní Koreje Jiyeun Yoonová přišla s úžasným nápadem pro svobodné muže. Navrhla pro ně chytrou pračku, která dokáže prádlo vyprat a rovnou ho i vyžehlit. Jde o spotřebič určený předně do domácností pracovně vytížených lidí, kteří nechtějí ztrácet čas péčí o prádlo.

Foto: Profimedia.cz

Nový designový kousek umožní jednoduché praní i žehlení nejen pánských košil.

Článek

Pračka, která je zatím jen designovým konceptem, je podle serveru Yanko Design inspirována klasickým toustovačem. Do něj se toast vloží a poté vyjede hotový a rovnou připravený ke konzumaci.

Podobně to funguje i u pračky. I do ní uživatel umístí prádlo, odkud si ho pak může rovnou vzít na sebe. Bude totiž nejen vyprané a usušené, ale také vyžehlené.

Foto: Profimedia.cz

Košili umístíte na věšák a necháte ji sjet do pračky.

Spotřebič umožňuje spustit praní, sušení i žehlení na jeden stisk tlačítka. Oděvy mohou být zavěšeny na dva různé věšáky. Na věšáku typu A se perou kalhoty, sukně, košile, trička, halenky a svetry. Věšák typu B je určený pro drobnější kusy oděvu, jako jsou kravaty, spodní prádlo nebo ponožky.

Foto: Profimedia.cz

Oblečení je třeba celkem důsledně umístit na závěsný systém. Tak, jak chceme, aby bylo vyžehleno.

Designérka pro agenturu Ferrari uvedla, že ji k navržení tohoto spotřebiče inspirovali její známí. Stále více lidí je podle ní hodně pracovně vytížených, po příchodu domů se ještě navíc musejí potýkat s domácími pracemi.

Navrhovaný spotřebič umožňuje vyprání a vyžehlení takového objemu prádla, které je potřebné pro oblečení se do práce.

Foto: Profimedia.cz

Z pračky si můžete pracovní kočili po vyprání rovnou obléct.

Vzhledem k účelu i k tomu, že je rozvoj tohoto spotřebiče teprve v začátcích, nejde o pračku určenou pro praní prádla o velkém objemu, například pro celou rodinu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Jde ale o vítanou chystanou pomůcku do domácností lidí, kteří žijí single nebo mají stísněné byty, ve kterých není příliš místa pro žehlicí prkno, žehličku, pračku a sušičku zároveň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám