Hlavní obsah

Japonský supermoderní vlak může směle konkurovat luxusním hotelům

Novinky, tnk

Nový japonský vlak Train Suite Shiki-Shima nabízí cestujícím luxus, za který by se nemuseli stydět ani provozovatelé těch nejlepších hotelů. Cestování v něm je nejen extrémně pohodlné, může být i inspirací pro jedince, kteří si zařizují stísněné prostory a chtějí je opticky zvětšit. Designérům se totiž u vlaku podařilo využít doslova každý centimetr.

Foto: Profimedia.cz

Návrháři si dali záležet na plně vybaveném baru.

Článek

Supermoderní vysokorychlostní vlak obsahuje soukromé apartmány s vyhlídkami, bary i gurmánskou restauraci, uvádí server Daily Mail. Nechybí samozřejmě ani společenské místnosti. Cestující se tak mohou cítit podobně jako v luxusním hotelu.

Ve vlaku je celkem sedmnáct apartmánů. Ty nejlepší mají nejen soukromou toaletu se sprchou, ale i vanu.

Foto: Profimedia.cz

Vlaky mají hypermoderní futuristický design.

Designéři volili při zařizování subtilní nábytek, který nezabere příliš místa a působí vzdušným dojmem. Masivnější kousky by prostor opticky zmenšovaly.

V interiéru se také objevují spíše světlé barvy a lesklé materiály, které interiér na pohled zvětší.

Foto: Profimedia.cz

Křesla jsou obdobná jako kdekoliv jinde. Nejde o klasické vlakové lavicové sezení.

V ložnicích na stěnách nechybí zrcadla, která vytvářejí dojem, že jde o mnohem větší prostory než ve skutečnosti. Designéři si pohráli i s osvětlením.

Foto: Profimedia.cz

Postel je dlouhá skoro přes celou šíři vlaku.

V Japonsku jsou obdobné vlaky vyšším standardem, cestování v nich si nemůže dovolit každý. Jsou ale považovány za spolehlivý a čistý dopravní prostředek, ve kterém lze absolvovat i obchodní jednání nebo důležitou pracovní schůzku.

Foto: Profimedia.cz

Interiér rozhodně nevypadá na to, že by se nacházel ve stísněných prostorách.

Provoz vlaků budoucnosti od společnosti JR East má začít letos v květnu. Dvoudenní výlet v soupravě vyjde v přepočtu zhruba na 70 tisíc korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám