Hlavní obsah

Chytrý konferenční stolek funguje jako lednice, rádio, hodiny a dobíjecí stanice

Novinky, tnk

Kromě chytrých telefonů nebo hodinek se na trhu začíná objevovat i chytrý nábytek. Jednou z prvních vlaštovek je konferenční stolek Sobro, který zastává svou běžnou funkci, navíc ještě chladí nápoje. Lze u něj také připojit a dobít telefon nebo poslouchat hudbu ze zabudovaných reproduktorů.

Foto: Profimedia.cz

Stolek se hodí i do futuristicky zařízených interiérů.

Článek

Užitečných designových kousků, které plní hned několik funkcí najednou, není nikdy dost. V tomto případě jde o nábytek, který se skvěle hodí předně do malých bytů a garsonek, kde se hlídá každý centimetr.

Multifunkční stolek existuje zatím jen jako prototyp, uvádí server The Verge. Na trh by ho ráda uvedla firma StoreBound. Konferenční stolek pro 21. století má vestavěnou zásuvku, která funguje jako chladnička. Majitelé si v ní mohou chladit nápoje, zmrzlinu nebo drobné pohoštění určené k občerstvení během sledování filmů.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled jde o celkem všední kus nábytku.

Stolek má na délku zhruba metr a je vybaven LED světly, takže je jednoduše k nalezení i v noci, kdy nechcete rozsvěcet a rušit ostatní, když si jdete například pro sodovku. Světla také dotvářejí atmosféru při sledování filmů.

Foto: Profimedia.cz

Na desce stolku nechybí digitální hodiny.

Designéři do stolku zabudovali i duální reproduktory podporující bluetooth, takže si můžete z chytrého telefonu přehrát oblíbené skladby ve vysoké kvalitě. Stolek je určen pro digitální životní styl a má být vzorem pro budoucí podobu nábytku. Nechybí v něm USB konektory nebo elektrické zásuvky.

Horní deska stolku je vyrobena z tvrzeného skla, takže nebudete potřebovat tácky na nápoje. Je odolná a snadno se čistí.

Foto: Profimedia.cz

Stolek najde využití i v hotelech, kde bude fungovat jako minibar.

„Chtěli jsme vytvořit kus nábytku, který byl odpovídal stylu, jakým dnes žijeme," uvedl výkonný ředitel společnosti StoreBound Evan Dash. Stolek vznikl ve třech barevných provedeních, má stát v přepočtu cca 37 tisíc korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám