Hlavní obsah

Umělkyně navrhla luminiscenční tapety, které promění pokoj v malý vesmír

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá umělkyně maďarského původu Bogi Fabian se stala před dvěma lety slavnou takřka během pár hodin. Stačila k tomu chvíle, kdy se na internetu poprvé objevily ukázky jejích prací s luminiscenčními barvami. Stěny interiéru vymalovala tak úchvatnými motivy, že si její dílo okamžitě získalo nejenom tisíce obdivovatelů, umělkyně má i desítky následovníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Umělkyně navrhla tapety s luminiscenčními vzoryVideo: Multiluminous - Bogi Fabian

 
Článek

Bogi Fabian i přes úspěch svůj nápad rozvíjela dál, výsledkem jsou tapety a tisky s jejími motivy v luminiscenčním provedení, které si zájemce může snadno pořídit i k sobě domů.

Pointou díla mladé umělkyně, která strávila část života v Itálii a v současnosti žije v Rakousku, je použití luminiscenčních barev k vytvoření fantastických obrazů, které nejčastěji ze všeho zachycují vesmír nebo pohled na nebe uprostřed přírody. Její nástěnné obrazy vypadají velice hezky už během dne, při běžném osvětlení. V podvečer a v noci anebo při osvětlení UV lampami se ovšem promění přímo v úchvatnou podívanou, získají na hloubce a tajemnosti.

Když mladá žena zjistila, jak veliký úspěch její nástěnné obrazy mají, začala pracovat na řešení, které by umožnilo uspokojit zájemce o její dílo po celém světě. Navrhla proto speciální tapety a tisky, které by byly finančně dostupné a které vytváří malířskou technikou, již sama vymyslela. Svůj styl pojmenovala „multiluminismus”. Naráží tím na skutečnost, že vzhled jejích obrazů se mění právě podle způsobu jejich osvětlení.

Realizace fungující výroby tapet a tisků zabrala umělkyni dva roky. Nyní je už jen na veřejnosti, aby svými příspěvky umožnila zahájení produkce. Bogi Fabian svůj projekt umístila na server Kickstarter, kde ji mohou všichni zájemci o tapety finančně podpořit. Více z jejího díla si pak mohou prohlédnout na jejím webu: bogifabian.com.

„Je nemožné uspokojit přání všech, kdo mají zájem o mou práci. To by mi trvalo déle než sto let. Na druhé straně nemohu ignorovat lidi, kteří mě kontaktují doslova denně, ale nemohou si dovolit tak nákladnou věc. Proto jsem vymyslela řešení, jak svá díla vytvářet, aby si je mohl dopřát každý, a navíc za rozumnou cenu,” uvedla pro Novinky Bogi Fabian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám