Hlavní obsah

Soutěž o nejlepší kutilské proměny vynese vítězi účast na Design Supermarketu

Novinky, tnk

Kutilové a fandové recyklovaných kousků do domácnosti mají letos poprvé možnost přihlásit do soutěže Recy věci své hotové dílo, které bylo renovováno libovolným způsobem. Soutěž už není bezpodmínečně vázána na použití balakrylu, jako tomu bylo dříve. Vítěz kromě finanční odměny získá možnost účasti na předvánočním festivalu Design Supermarket.

Foto: archiv soutěže Recy věci, Martina Doležalová

Nepotřebná retro komoda se může stát vkusným nábytkem v lehce kubistickém stylu.

Článek

V pátém ročníku projektu Balakryl Recy věci je možné na novém webu Balakrylrecyveci.cz přihlašovat drobná i větší kutilská díla. Podobná nezávislá soutěž pro tuto tvorbu zatím na českém trhu chyběla.

Odborná porota, složená z profesionálních designérů, z přihlášených děl vybere čtyřicítku nejlepších. Vítězové se zúčastní tvořivých workshopů s týmem hvězd ekodesignu, v soutěži budou bojovat i o hlasy veřejnosti. Hlavní cena bude patřit výrobku, který získá nejvíc hlasů.

Foto: archiv soutěže Recy-věci, Marie Tylšarová

Z rozbité kytary se dí vykouzlit stolek s šuplíky a prostorem na svíčku.

Díla se budou hodnotit na základě zaslaných fotek. Soutěžící mají co nejvěrohodněji nafotit svá díla před proměnou a po ní a připojit i motivační text k zapojení do projektu.

Foto: Marina Vlhová, archiv soutěže Recy-věci

Z nepotřebných nesourodých kousků může vzniknout stylové vybavení v námořnickém stylu.

Soutěž je také podnětem k větší šetrnosti k věcem a k tvůrčí činnosti.

„Ručním pracím se věnuji odmalička a dodnes mě velmi baví renovovat a vytvářet. Výhra v soutěži pro mě byla překvapením a velmi mě potěšila, protože se přihlásilo velké množství krásných děl. Účast mě přesvědčila udělat krok, který mě již dlouho lákal. Otevřela jsem si malou dílnu a obchůdek s recyklovanými věcmi,“ sdělila na stránkách soutěže Šárka Prágerová, která se v minulosti stala absolutní vítězkou.

Foto: archiv soutěže Recy-věci, ZŠ Dobrovského

Zasoutěžit si můžete i s proměnou drobné stavby.

Hlavní cenou je finanční odměna 20 000 Kč a letos i účast na předvánočním festivalu Design Supermarket, který každoročně nabízí ke koupi díla začínajících designérů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám