Hlavní obsah

Trendy metalické detaily a mramorový vzor dodají interiéru punc luxusu

Novinky, tnk

Letošním velkým hitem v interiérech je kombinace teplých metalických odstínů s leštěným přírodním kamenem. Zlaté, bronzové a měděné prvky dodají prostoru na hřejivosti a útulnosti. Mramor zase vnese do interiéru noblesního ducha a nadčasovost. Jde o materiály, které spolu skvěle ladí.

Foto: Luxxu, MiaFleur (4x)

Kombinace zlatých detailů a mramorového vzoru působí honosně a luxusně.

Článek

Materiály známé spíš ze šlechtických sídel a honosných vil se v této sezóně dostávají i do celkem běžných interiérů. Jde ale o kousky, které jsou dekorativně střídmé a vládne jim spíše strohý minimalismus než z historie známá zdobnost.

Foto: Design3000, Einrichten-design, Sweetpea & Willow, Cloudberry Living, MiaFleur

Mramorové designovky s metalickými detaily se hodí do interiérů zařízených v teplejších tónech a světlejších barvách.

Luxusního efektu dosáhnete, pokud zvolíte i imitace těchto materiálů. Je ale třeba dát si pozor na kvalitu zpracování a vyhnout se přílišné dekorativnosti.

Nábytkové desky si můžete v tomto stylu dekorovat i svépomocí díky folii s mramorovým vzorem. Kovové podnoží pak lehce přestříkejte sprejem na nábytek v metalickém odstínu.

Foto: MiaFleur, Design My World

Mramorové stolky se stanou šperkem interiérů.

Vyplatí se vyhnout kombinaci temných odstínů kamene typu Nero Assoluto nebo Via Latea a zlaté barvy. Jde o kombinaci známou z pohřební symboliky, která pak působí ponurým dojmem. Mnohem vhodnější bude k těmto typům přírodního kamene volit spíš měděné dekorace.

Foto: Brabbu Design Forces, Artemest

Stolky z opravdového mramoru vydrží roky. Jejich pevnost a tvrdost ale může být i na škodu, zejména v rodinách s malými dětmi. Ty o desku snáze rozbijí talíř nebo sklenici.

Největší uplatnění má přírodní kámen coby obklad nebo osvědčený materiál pro kuchyňské desky. V kuchyni se tak objevuje v kombinaci s nádobím nebo kuchyňskými bateriemi a dřezy v teplých metalických odstínech.

Foto: Mia Fleur, Not-Another-Bill

Hitem je metalické nádobí ve zlaté a měděné i servírování na mramorových prkénkách.

Kombinace těchto materiálů může ale působit i kýčovitě. Je proto třeba držet se jednoduchosti a střídmosti a nechat materiály plně vyznít. V tomto případě tak rozhodně platí heslo, že méně je více.

Foto: Designbotschaft , Black By Design, The Contemporary Home

Interiér můžete doladit jednoduchými minimalistickými hodinami.

Pokud chcete dojem luxusu ještě podpořit, kombinujte uvedené materiály se sametem. Perfektně budou vypadat hlavně se sametem v temně zelené barvě nebo s královskou modří.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám