Hlavní obsah

Bývalé vězení slouží jako hotel, původní cely zůstaly při rekonstrukci zachovány

Novinky, tnk

V německém Kaiserslauternu předělali vězení na luxusní hotel, který si ale zachoval původního ducha a základní interiérové rozčlenění. Pokud jste fandové zážitkových hotelů, může vás pobyt v něm nadchnout. Při rekonstrukci se totiž podařilo i z naprostého prostorového minima vytěžit maximum.

Foto: Profimedia.cz

Architektonická podoba stavby zůstala zachována. Hosté se tak v hotelu mohou cítit jako v luxusních celách.

Článek

Interiéry hotelu ve městě Kaiserslautern jsou dobrou inspirací pro jedince, kteří si pořídili stísněnější bydlení nebo prostory, ve kterých je obecně méně světla.

Při rekonstrukci vězení se uplatnily prvky, které tyto nedostatky potlačují. Základem se stalo prosvětlení prostor bílou barvou a umístění částí, ve kterých člověk nejčastěji pobývá, do blízkosti oken.

Foto: Profimedia.cz

Rekonstrukce stavby vyzdvihla její historickou hodnotu.

Stavba je podle Daily Mailu známá pod názvem Alcatraz Hotel. Obsahuje 56 pokojů vzniklých z bývalých vězeňských cel. O ubytování je zájem, někoho sice takové pokoje odrazují, jiné ale naopak lákají.

Foto: Profimedia.cz

Na recepci nechybí zachovalé mříže oddělující prostory.

Stavbu zrekonstruovali dva němečtí doktoři, kteří se rozhodli, že zavřený a chátrající objekt zrevitalizují. Jejich cílem ale bylo zachovat původní uspořádání. Hosté tak mohou při příchodu dokonce na vyžádání dostat pruhovaná pyžama, která poukazují na historii této budovy.

Foto: Profimedia.cz

Jídlena se proměnila v noblesní restaurační interiér.

Miniaturní pokoje působí díky vkusnému architektonickému řešení elegantně a na první pohled není zřejmé, že původně jde vlastně o nejhorší možný typ bydlení.

Foto: Profimedia.cz

Pokoje jsou hodně úzké. Na šířku se do nich sotva vejde manželská postel.

Podobně zdařilou rekonstrukcí je i proměna bývalé soudní budovy na objekt k bydlení. Dům je aktuálně na prodej a čeká na nového majitele. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:
Kaiserslautern

Související články

Výběr článků

Načítám