Hlavní obsah

Památkově chráněnou soudní budovu proměnili majitelé v netradiční domov

Novinky, tnk

Poptávka po nemovitostech v centrech měst obecně zpravidla stoupá, a tak dá řada lidí přednost bydlení v netypických objektech před životem na periferii. Ke stejnému kroku se rozhodli i majitelé stavby, která dříve sloužila jako soudní budova. Dům je starý 720 let a nachází se v Caernarfonu ve Velké Británii.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj se nachází přímo v bývalé soudní síni.

Článek

Stavba bývalého městského soudu je památkově chráněna. Budoucí majitelé tak musejí dodržet pravidla pro uchování jejího historicky cenného stavu. Interiéry skrývají velkolepé společenské prostory a dokonce osm ložnic.

Foto: Profimedia.cz

Soudní budova působí zvenku celkem stroze a nevlídně. Uvnitř ale skrývá útulné interiéry.

Budova se podle serveru Right Move nachází v centru města kousek od hradu Caernarfon a je zasazena do historického prostředí.

Renovace interiérů začala před několika lety. Majitelům se podařilo vyzdvihnout kouzlo a charakter stavby. Budova ale ještě vyžaduje další stavební úpravy.

Foto: Profimedia.cz

Interiéry jsou zařízené celkem honosně. Majitelé kladli důraz na reprezentativnost.

V budoucnu by stavba mohla sloužit jako tematický zážitkový hotel, které jsou v poslední době v oblibě. Možné je také rozlehlou stavbu rozdělit na několik bytových jednotek.

Foto: Profimedia.cz

Výhodou je, že místnosti mají opravdu naddimenzované rozměry.

Chloubou stavby jsou zdobené klenuté stropy a plastické dekorativní sokly. Kouzlo nevšedního bydlení dokresluje litinový krb, velkorysé vstupní haly a prostorná galerie.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice ja zařízena v klasickém romantickém duchu.

Interiéry jsou záměrně prosvětlené, většina ložnic má světlou výmalbu. Prostory tak působí vlídnějším a útulnějším dojmem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Bývalá soudní budova, která se proměnila v útulné bydlení, je na prodej v přepočtu za cca 16 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám