Hlavní obsah

Designové dárky a drobnosti již podesáté na DesignSupermarketu

Novinky, tnk

Přehlídka toho nejlepšího ze současného autorského designu DesignSupermarket se letos koná již podesáté. Za tu dobu se z akce stala profesionální přehlídka designových kousků, která je otevřena mladým designérům, ne jen velkým firmám a renomovaným jménům. Jde o předvánoční akci, na které se dají pořídit i drobnější a celkem cenově dostupné designové kousky pod stromeček.

Foto: Novinky

Působivou prezentaci má studio Muck, které představuje prostírání pro štědrovečerní tabuli, i studio Bisqit s elegantně ´zakouřeným´ nádobím.

Článek

Už deset let podporuje festival DesignSupermarket svou činností mladé české designéry. Jde o každoroční předvánoční přehlídku toho nejzajímavějšího, co se v uplynulém roce ve světě českého autorského designu událo.

Foto: Novinky

Vánočním květinovým dekoracím mohou dodat na stylovosti vázy od studia muck i skleněné ozdoby od P3L1.

Festival představuje devadesát mladých designérů a autorských projektů z Čech i hosty ze zahraničí, například z Izraele a Holandska. Ty vybral kurátorský tým z více než 200 zaslaných přihlášek. Trochu na škodu je, že někteří vystavovatelé se i letos opakují a ukazují stejné produkty jako loni.

Foto: Novinky

K mani je řada drobných kousků pro nevšední stolování od designérky Jaroslavy Jindrákové.

„DesignSupermarket zraje a s ním dozrávají i jeho designéři. Je skvělé sledovat, kde jsou dnes značky, které s námi před 10 lety začínaly, a zároveň jak inspirují a motivují současné začínající autory,“ uvedla Darina Zavadilová, kreativní ředitelka festivalu.

Foto: Novinky

Zaujaly květnáče od Tabla i ozdoby od Nalejto ceramic design.

O floristickou výzdobu se i letos postaralo studio Plevel, oproti loňskému roku byla ale výzdoba o něco méně zdařilá. I přesto ale byla inspirativní svou jednoduchostí a vkusností.

Foto: Novinky

O květinou výzdobu se opět postaralo studio Plevel. Ani letos nechyběly trendy velké trsy jmelí.

Jubilejní desátý ročník se koná do neděle 11. prosince v pěti patrech Kafkova domu blízko Staroměstského náměstí v Praze. Otevřeno je od 12.00 do 21.00, v sobotu od 10.00 do 21.00 a v neděli od 10 do 18 hodin. Vstupné na místě na všechny dny přijde na 150 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám