To je opravdu pěkné místo

Gabriela: Přestože obýváme byt, cítíme se jako v domě. Bydlíme ve vile, která má čtyři samostatné bytové jednotky. Z našeho bytu v přízemí s výměrou 137 m² můžeme vyjít přímo ven do krásné zahrady.

Jídelnu osvěžily barvy. Židle dostaly nové žluté čalounění a přibylo i stropní svítidlo Established & Sons s červenými závěsnými šňůrami, které barvou odkazují na červené akcenty v obývacím pokoji.

Jídelnu osvěžily barvy. Židle dostaly nové žluté čalounění a přibylo i stropní svítidlo Established & Sons s červenými závěsnými šňůrami, které barvou odkazují na červené akcenty v obývacím pokoji.

FOTO: www.modernibyt.cz

Upravovali jste byt dispozičně?

Gabriela: To nebylo třeba. Líbil se nám v podstatě tak, jak byl. Potřebovali jsme jen vhodně vybavit interiér. Připadal nám krásný! Říkali jsme si, že by si zasloužil profesionální přístup. Proto jsme se do zařizování nepouštěli svépomocí, ale pozvali jsme designérku Ivanku Kowalski. Líbily se nám její realizace a vsadili jsme na kladné reference. Pak jsme se potkali osobně a bylo rozhodnuto.

Interiér s hudebními prvky skvěle doplňuje tapeta značky Wall & Deco.

Interiér s hudebními prvky skvěle doplňuje tapeta značky Wall & Deco.

FOTO: www.modernibyt.cz

Jak znělo zadání a jakou jste měli představu o svém bydlení?

Gabriela: Hudba, barvy a tvrdili jsme, že se ničeho nebojíme.

Designérka Ivanka: Z mého pohledu bylo zadání naprosto ideální. Nebyla jsem ničím svazovaná. Rekonstruovaný byt už měl kuchyň i koupelny. V otevřené koupelně sousedící s ložnicí jsme měnili jen umyvadlo. Podlahy zůstaly původní, ale renovovaly se stěrky.

Hned s prvním návrhem jsem uspěla a během půl roku bylo vše hotovo. Například původně zazděné dveře se proměnily ve vinotéku. Vytvořila jsem zde atraktivní sádrokartonové kruhové niky, které slouží k ukládání lahví vína. Vznikly z kanalizačního potrubí různých průměrů. Technické osvětlení zůstalo, nově jsme ale přidávali lustr nad jídelní stůl. Hlavním motivem interiéru se stala hudba, která je pro majitele důležitá.

Pohodlnou sedací soupravu Sits doplňuje stojací lampa Twiggy od Foscarini. Povlaky pruhovaných polštářů jsou zhotoveny ze zbytku potahové textilie křesla Serie Up 2000 (B & B Italia) navrženého designérem Gaetanem Pescem.

Pohodlnou sedací soupravu Sits doplňuje stojací lampa Twiggy od Foscarini. Povlaky pruhovaných polštářů jsou zhotoveny ze zbytku potahové textilie křesla Serie Up 2000 (B & B Italia) navrženého designérem Gaetanem Pescem.

FOTO: www.modernibyt.cz

Gabriela: Máme rádi hudbu, manžel hraje na několik hudebních nástrojů, nahrává a také hudbu skládá. Dekoraci zde ale tvoří levná kytara, ta kvalitní je správně uložená. Na stěně byla totiž stále rozladěná.

Interiér je logicky a moderně uspořádaný. Koupelna v návaznosti na ložnici ale běžně k vidění nebývá.

Designérka Ivanka: Dispoziční členění interiéru pochází z předešlé rekonstrukce. Koupelnu odděluje jen částečná příčka zhotovená z luxfer. Přibyla v ní nová zrcadlová stěna a speciální betonové umyvadlo, které je vizuálně sladěno s rámem vany.

Na zakázku se do ložnice vyráběla postel, kterou jsme umístili do středu místnosti, a oddělili tak šatní zónu se skříní.

Atraktivní kruhové niky slouží k ukládání vína. Vznikly z kanalizačního potrubí různých průměrů.

Atraktivní kruhové niky slouží k ukládání vína. Vznikly z kanalizačního potrubí různých průměrů.

FOTO: www.modernibyt.cz

Z druhé strany je v čele lůžka umístěný vzhledově nepřitažlivý mixážní pult s reproduktory a pracovní stůl, který jinak zůstává prakticky skrytý. Součástí je zabudované osvětlení a zbylo v něm ještě místo pro další úložné zásuvky. Z boku na šatnu navazuje WC spojené s technickou místností, kde je například pračka.

Dominantu ložnice tvoří na míru zhotovené lůžko s čelem s praktickými nikami a lampičkami Occhio. Z druhé strany čelo ukrývá vizuálně nepřitažlivý mixážní pult a odklopením víka se může proměnit i v pracovní stolek.

Dominantu ložnice tvoří na míru zhotovené lůžko s čelem s praktickými nikami a lampičkami Occhio. Z druhé strany čelo ukrývá vizuálně nepřitažlivý mixážní pult a odklopením víka se může proměnit i v pracovní stolek.

FOTO: www.modernibyt.cz

Co vám tu nesmělo chybět?

Gabriela: Rozhodně válecí gauč a výrazné solitérní křeslo. Také jsme sem potřebovali umístit piano. Výběrem gauče jsme strávili hodně času. Přáli jsme si prostorný gauč, ale nemusel být nutně rozkládací. Barev jsme se nebáli, ale nechtěla jsem barevné stěny. Myslím, že se brzy omrzí. Spíš jsem toužila po neutrálním základu s výraznými akcenty. Zůstal zde také jídelní stůl s židlemi, které získaly nové čalounění, a ve stejné látce k nim přibyla ještě lavička v hale.

Prostorná vana zasazená do katafalku z betonové stěrky umožňuje příjemnou relaxaci. Umocňuje ji pěkný výhled do zahrady.

Prostorná vana zasazená do katafalku z betonové stěrky umožňuje příjemnou relaxaci. Umocňuje ji pěkný výhled do zahrady.

FOTO: www.modernibyt.cz

Designérka Ivanka: Bílošedý základ je oživený barevnými akcenty červené a žluté. V sádrokartonové stěně jsou šedě lakované niky. Pomohly zvětšit úložné prostory a zároveň tvoří jeden z dominantních prvků obytné zóny. Za nimi je skryté elektrické vedení. Umožnilo do jedné z nik instalovat projektor, který doplňuje malý televizor umístěný spolu s promítacím plátnem na protější stěně.

Designérka nahradila klasické původní umyvadlo větším, na míru zhotoveným betonovým od Gravelli.

Designérka nahradila klasické původní umyvadlo větším, na míru zhotoveným betonovým od Gravelli.

FOTO: www.modernibyt.cz

Co máte doma nejraději?

Gabriela: Myslím, že oba máme moc rádi křeslo. Přestože je tak výrazné, neokoukalo se nám. Vždy se sem těšíme na ten velkoryse působící, otevřený prostor. Ani s malou se tu necítíme nijak stísněně. Ještě plánujeme dokončit dětský pokojík a zrenovovat další koupelnu se sprchou.

Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz