Hlavní obsah

Designér a pediatr navrhli high-tech kolébku napodobující prostředí dělohy

Novinky, tnk

Kolébka se speciální ukolébavkou, která imituje prostředí, ve kterém miminko žilo do svého narození, je vítanou novinkou. Luxusní kousek do domácností novopečených rodičů má i integrované monitory. Pokud zachytí pláč miminka, začne se kolébka sama houpat a spustí zvuk, který napodobuje ten v děloze.

Foto: Profimedia.cz

High-tech kolébka má celkem nepraktickou bílou barvu. Dohání to ale na funkcích.

Článek

Speciální kolébka vznikla za spolupráce pediatra Harveyho Karpa, švýcarského designéra Yvese Béhara a týmu z technického institutu univerzity v Massachusetts. Je výsledkem pětiletého zkoumání dětského usínání.

Kolébka má miminko uklidnit a ukolébat k spánku. Jakmile se dítě v noci probudí, začne vydávat zvuky podobné těm v děloze, když dítě usne, pokračuje kolébka jemným houpáním. Rodiče mohou i sami monitorovat a ovládat kolébku pomocí smartphonu a speciální aplikace.

Foto: Profimedia.cz

Uklidňujícího pohybu často docílíte i na houpacím křesle. Na a slavném kousku od designérů Eamesových.

Děti mohou uklidnit i vibrační lehátka nebo ukolébavky hrající přímo v kolébce. Ta může obsahovat i proměnlivé světýlko a kolotoč, které také pomáhají při usínání miminka.

Foto: Delta

Kolébka Delta Briarwood Bassinet umožňuje navolit uklidňující vibrace.

Praktickým kouskem jsou i venkovní přenosné kolébky, které mají buď speciální stojan, nebo je možné je jednoduše zavěsit na větev stromu. Jde o jednoduché kousky, které jsou vhodné do volné přírody nebo třeba na balkóny a terasy, kde pak mohou miminka nerušeně odpočívat.

Foto: Swingz n Thingz, DaWanda

Novinkou na trhu jsou závěsné kolíbky s moskytiérai, které zjednoduší pobyt s novorozencem v přírodě.

Kolébkou roku je ale jednoznačně celkem klasická houpací, kterou je ale extrémně jednoduché sestavit. Kolébka TuTu společnosti Devoto získala ocenění Nejlepší nábytek roku a má jednu z Cen Designbloku 2016.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Kolíbka od designérů Romana Vrtišky a Vladimíra Žáka je jednoduchou stavebnicí.

Pokud jste fandové inovativního designu a hravých nábytkových kousků, můžete větším dětem pořídit třeba dětské postele ve tvaru lastury nebo automobilu. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Dětský pokoj má být hravý a bezpečný

Při zařizování dětského pokoje pro předškoláka zohledňujeme finance a design, ale také rozvoj dítěte. Důležité jsou proto barvy, nápad, dostatek úložných...

Chytrý nábytek roste spolu s dětmi

Rostoucí, zábavný, barevný a do detailu promyšlený nábytek, který baví děti a zároveň se líbí dospělým. To je ta správná sestava do dětského pokoje. Neomrzí,...

Výběr článků

Načítám