Hlavní obsah

Designové kousky s imitací mechu vnesou i do prostoru v rušném městě klid

Novinky, tnk

Uklidňující lesní tmavozelená barva v kombinaci se strukturou připomínající hebkost mechových polštářů vnese do interiéru klid a meditativní atmosféru. Dopomohou k tomu interiérové kousky imitující lesní mech.

Foto: archiv Novinky.cz, MeroWings International

Imitace mechu na stoličkách i polštářích dodá interiéru originální přírodní vzhled.

Článek

Design inspirovaný krásami Skandinávie je poslední dobou velmi trendy. Patří k němu využívání a vyzdvihování krás přírodních materiálů a jejich vzhledu. Svědčí o tom i dekorace, které jsou k vidění na mnoha veletrzích.

Trendem se stává využívání mechových dekorací a interiérových doplňků v podobném stylu.

Foto: Scented Floral Creations

Z mechu si můžete vytvořit levné a efektní interiérové dekorace.

Zelené rostliny menšího růstu si u designérů získávají obdiv díky jemné struktuře, která dodá interiéru na útulnosti. Tmavě zelená barva navíc symbolizuje probouzející se přírodu a svěžest. V interiéru navozuje meditativní a uklidňující atmosféru. Hodí se tak do prostor, kde chcete minimalizovat rušivé vlivy.

Foto: Brabbu Design Forces, Kilim.com

Lehce omšelá látka není na škodu, naopak. Textilie by měly mít lehkou patinu.

Tmavě zelenou barvu se vyplatí sladit s dalšími přírodními tóny. Ideální je kombinace s béžovou, bílou, šedou a okrovou barvou. Interiér pak bude působit harmonicky.

Foto: Tapetenfabrik Gebr. Rasch, Ecos Paints

Tmavě zelená barva navodí v interiéru uklidňující lesní atmosféru. Volit můžete z tapet i z eko barev. Vyplatí se volit strukturu, která imituje mech.

Opravdový mech můžete využít na suché dekorace. V poslední době je stále oblíbenější i pro aranžmá velikonočních dekorací. Uschlé rostliny totiž příliš ze své krásy neztrácejí, jen je třeba brát v úvahu, že sušený mech má méně sytou barvu než živý.

Foto: Country Culture, The Contemporary Home

Interiér můžete zpestřit fototapetou s motivem stromu porostlého mechem i celikonoční dekorací s mechovými prvky.

Designéři s mechem pracují stále častěji. Nedávno dokonce vznikl originální plstěný koberec od německé designérky Pii Wüstenbergové porostlý opravdovým mechem. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám