Hlavní obsah

Domácí hospodyňky dbající o figuru ocení návrh rotopedu a pračky

Novinky, tnk

Studenti čínské univerzity Dalian Nationalities University přišli s geniálním nápadem zabudované pračky v rotopedu, která je poháněna lidskou silou. Stačí jenom jet jako na klasickém rotopedu, shazovat kila a zároveň úsporně prát.

Foto: Profimedia.cz, Electrolux Design Lab (2x)

Během cvičení si stihnete i vyprat prádlo. Rotoped byl navržen v Číně, běhací pás v Jižní Koreji.

Článek

Spořádané hospodyňky mohou mít nejen vypráno, ale shodí i nějaké to kilo a ušetří trochu času. V budoucnu jim k tomu má pomoci nový spotřebič, který nese název Bike Washing Machine (ve zkratce BiWa), což v překladu znamená kolová pračka.

Designový kousek kombinuje dvě funkce a je určen pro všechny jedince, kteří rádi jezdí na kole, ale neradi perou.

Foto: Profimedia.cz

Přední kolo slouží jako buben.

Šlapáním na kole se otáčí buben pračky. Generovaná elektřina může být zároveň použita pro napájení displeje zařízení nebo využita pro další jízdy.

Podobný nápad měl před časem i student produktového designu na Samsung Art & Design School jménem Ryu Si Hyeong. Jeho běžecký pás využívá kinetickou energii a má pomoci lidem, kteří žijí v městských oblastech a chtějí být zdravější.

Foto: Electrolux Design Lab

Návrh pracoval s ideou rotující vody.

I jeho návrh slouží jako pračka. Uvnitř nevšedního běžeckého pásu jsou umístěny prací kuličky, které mají zkracovat dobu praní a zmenšovat spotřebu vody během pracího procesu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám