Hlavní obsah

Pestrobarevný domov mladé rebelky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michaela žila v Nizozemsku, pak ve Švédsku a uvědomila si, že si v těchto zemích lidé tvoří domov pro sebe, ne pro okrasu, jako často u nás, a udělala totéž. Na usedlý život ve vlastním bytě má ještě čas, proto zvolila nájemní byt.

Foto: www.modernibyt.cz

Nejvzdálenější kout od okna rozzářily jedinečné kousky – zrcadlo ve vyřezávaném masivním rámu a starobylá truhla.

Článek

Za pomoci designérky Pavly Kirschner z panelového bytu vytvořila místo, kam se ráda vrací, ale také centrum pro přátele a cestovatele, kteří ji v rámci couchsurfingu (bezplatného výměnného ubytování cizinců) navštěvují. Bylo zbytečné vynakládat mnoho peněz.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Designérka jí doporučila investovat do předmětů, které kdykoliv jednoduše sbalí, odveze i menším autem a následně jí mohou dál sloužit v jakémkoliv interiéru.

Michaela požadovala bláznivý, ale přátelský a vzdušný interiér. Oceňuje hravost, miluje barvy a uspořádaný chaos.

Foto: www.modernibyt.cz

Původní stav

Odpočinkový koutek

U Michaely doma se každý týden na několik dnů objeví lidé z různých koutů světa. Tomu bylo třeba se přizpůsobit.

Potřebovala místnost, která bude studovnou, pracovnou i ložnicí současně. Měla vizi odpočinkového koutku, kde si mohou její přátelé a cestovatelé příjemně odpočinout. Žádná televize, jen hudba.

Foto: www.modernibyt.cz

Praktický odkládací stolek s odnímatelnou deskou, kterou lze používat také jako podnos.

Foto: www.modernibyt.cz

Neotřelý interiér trefně doplňuje obraz, který namalovala designérka Pavla. Michaelu naprosto vystihuje.

Místo zde našla rozkládací pohovka, kterou už měla, a také několik nových kusů nábytku jednoduchých linií a moderního designu spolu s předměty romantičtějšího vzhledu s patinou.

Foto: www.modernibyt.cz

Přestože je interiér Michaely vybaven v eklektickém stylu, původní vzhled dveří by se sem nehodil. Proto byly nově upraveny lakem.

Designérka se musela vypořádat také s uskladněním velkého množství knih, kterých Michaele stále přibývá. Čte je, ale také na ně píše recenze. Jsou uloženy v policích na stěnách i v truhle a bude třeba pro ně hledat další místo.

Foto: www.modernibyt.cz

Proč cpát do ložnice nábytek, když ho stačilo Balakrylem namalovat na černou stěnu.

Foto: www.modernibyt.cz

Extravagantní je i malý noční stolek navržený a dekorovaný designérkou Pavlou Kirschner.

Hodně muziky za málo peněz

V ložnici se hosté nepohybují. Nechtěla z ní vytvořit sladký a romantický dívčí koutek. Naplnila ji představa dívčího punku, a tak usíná v trochu drsném, ale zároveň i něžném prostředí.

Foto: www.modernibyt.cz

V ložnici bylo možné vytvořit odpočinkový koutek se stolečkem a pohodlným křeslem, kam se může Michaela uchýlit s knihou v ruce.

Na úpravu ložnice už ale tolik peněz nezbylo. Designérka tedy nábytek namalovala bílým lakem na černou stěnu a ložnici doplnila jen křeslem, nočním stolkem a lampou, které navrhla.

Pomalované stínítko hlásá slovo domov v mnoha světových jazycích. Skříně nahrazují regály vtipně zakryté závěsy se zdobnými potisky na lanku.

Foto: www.modernibyt.cz

Malý koutek ložnice se stal netradičním úložným prostorem. Na věšák se odkládají jen kabelky.

Pavla Kirschner
Navrhuje interiéry a originální nábytek. Oslovují ji eklektické pařížské byty s všudypřítomnou bohémou. Nebojí se odvážných řešení a přidanou hodnotou její práce je kreativita. Svou prací podporuje českou výrobu.

Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám