Ve srubovém domě netráví pouze víkendy, ale čím dál více času. Mají tu veškerý komfort pro dva, ale i dostatek místa pro rodinu či přátele, když přijedou na návštěvu.

Na 150 m2 užitné plochy je dokonale promyšlená dispozice, která nabízí nejen soukromí jednotlivým členům rodiny, ale i společné obytné prostory.

Hlavní obytný prostor tvoří odpočinkovou část se sedačkou a krbem, podlaha je keramická, s vytápěním.

Hlavní obytný prostor tvoří odpočinkovou část se sedačkou a krbem, podlaha je keramická, s vytápěním.

Velkým plusem je dostatek úložného místa: kromě velkorysé předsíně mají i samostatnou spižírnu, komoru a hlavně doplňkovou stavbu.

Je to praktické garážové stání a sklad s dílnou, které jsou roubené a s domem ladí: stejný design, venkovní lazura, stejná technologie.

Přízemí

Přízemí

Dřevo v hlavní roli

Nízkoenergetický srub má přízemí a jedno patro, které slouží jako klidová část. V přízemí se nachází vstupní hala se schodištěm a komora, kde jsou uloženy pracovní a sportovní potřeby. Dále samostatná koupelna a WC.

Kuchyňský kout s moderní linkou a obkladem z kaleného bezpečnostního skla. Za dveřmi je schovaná praktická spižírna.

Kuchyňský kout s moderní linkou a obkladem z kaleného bezpečnostního skla. Za dveřmi je schovaná praktická spižírna.

Křižovatkou domu je obývací pokoj volně propojený s jídelnou, kuchyňským koutem a výklenkem, připomínajícím zimní zahradu.

Majitelé si chválí dostatek denního světla, jež vstupuje skrze velké okenní tabule, a zejména přímý vstup na zahradu s terasou, kde rádi tráví celé léto. Za podzimních dní se zase těší z krbu, který prohřívá celou místnost.

V jídelně se u velkého stolu schází celá rodina i s vnoučaty, v pozadí relaxační část s křesly a vstupem na zahradu.

V jídelně se u velkého stolu schází celá rodina i s vnoučaty, v pozadí relaxační část s křesly a vstupem na zahradu.

V interiéru převažuje dřevo, ale manželé ho citlivě vyvážili keramickou dlažbou ve stylu opotřebovaného kovu a barevným akcentem: zvolili totiž červenou sedačku, kuchyňskou linku, obklad vany, koupelny i bytové textilie.

Po samonosném schodišti se vstupuje rovnou na galerii, kterou prosvětlují okna.

Po samonosném schodišti se vstupuje rovnou na galerii, kterou prosvětlují okna.

Do horního patra srubu se dostaneme pohodlným schodištěm, které navazuje na galerii, kde jsou vystavené oblíbené obrázky, nechybí komoda na uložení maličkostí a dekorativní nábytek.

I v patře najdeme prostornou koupelnu s vanou a toaletou, ložnici s výhledem do krajiny, klidnou pracovnu a útulný hostinský pokoj.

Patro

Patro

Srub do dvou měsíců

Bydlet ve srubu není běžné, ale manželé měli hned jasno. „Náš syn jezdí často a rád do Skandinávie a rozhodl se postavit srub. My jsme se jenom inspirovali jeho volbou,“ říkají a nelitují. V dřevěném domě je příjemné klima, krásně se dýchá a všechno tady voní.

Přírodní materiál umí vyrovnávat vnitřní vlhkost na optimální úroveň, takže v zimě nemají vysušené ani přetopené místnosti.

Prostorná ložnice manželů, která má díky přirozenému dýchání dřeva příjemné a zdravé klima.

Prostorná ložnice manželů, která má díky přirozenému dýchání dřeva příjemné a zdravé klima.

Manželé si také pochvalují možnost výběru srubu podle katalogu, perfektní připravenost a rychlost výstavby.

Manželé jsou společenští a stylově zařídili i hostinský pokoj pro rodinu a blízké přátele.

Manželé jsou společenští a stylově zařídili i hostinský pokoj pro rodinu a blízké přátele.

Celý dům se do posledního detailu vyrobil ve Finsku a na místě se skládal jako dětská stavebnice Lego. Žádné trámy se nemusely upravovat, dosekávat, dokonce i otvory pro kabely se navrtaly do trámových stěn v továrně, stejně jako potrubí a odpady, které se vedou v tzv. instalačních předstěnách.

Montáž byla velmi rychlá, během 6 až 8 týdnů se uzavřela hrubá stavba, včetně osazení oken a dveří.

V horním patře je prostorná koupelna s vanou, toaletou a bidetem. Na koupelnových obkladech se pro osvěžení opakuje červená barva.

V horním patře je prostorná koupelna s vanou, toaletou a bidetem. Na koupelnových obkladech se pro osvěžení opakuje červená barva.

Celý dřevěný srub je postaven z lepených hranolů o šířce 180 mm, které jsou již ve výrobě předem vysušeny na 18 % vlhkosti.

Vnitřní příčky jsou trámové, příčky v podkroví mají sloupkovou konstrukci, která je obložena dřevěnými palubkami. Schodiště je samonosné, okna jsou s izolačními trojskly, lemuje je finská severská borovice.

Napište nám
Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahradu a rádi byste se pochlubili?
Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.