Hlavní obsah

Hranice se stírají - koupelnový nábytek překvapí v obývacích pokojích

Novinky, tnk

Koupelny se v luxusních interiérech poslední dobou stále častěji otvírají do ložnic a obývacích pokojů a stávají se tak součástí interiérů. Není proto divu, že se designéři nebojí využít prvků, které bychom dřív hledali jen v koupelnách, i pro vznik nábytkových kusů.

Foto: Reestore (3x)

Zleva: výkonný ředitel společnosti Reestore Max McMurdo za podsvíceným stolkem z bubnu pračky a pohovka vytvořená z nevyužité vany.

Článek

Nepotřebné koupelnové vybavení je možné proměnit v zajímavé a funkční nábytkové kusy. Designérské studio Reestore z anglického Bedfordshiru například navrhuje a vyrábí širokou škálu rukodělných výrobků z nevyužitých bubnů od praček i z van.

Ekologické výrobky podle šéfa McMurda nemusí být vyrobeny z bláta nebo být pěstované v poli, ale mohou to být i krásné a moderní kousky z průmyslově vyráběných spotřebičů.

Foto: Reestore

Tento nábytkový kousek poslouží jako náladové osvětlení.

Za pozornost stojí i jednoduché kovové lampy kombinované se sprchou, které v obývacích pokojích poslouží jako čtecí nebo nástěnná lampa. Vytváří je japonské designérské studio Nendo. [celá zpráva]

Foto: archiv studia Nendo

Osvětlení vzniklo v černé, stříbrné a bílé variantě.

Půvab těchto nábytkových kusů nejlépe vynikne v minimalistických, industriálně zařízených interiérech v městském stylu.

Bohatě zdobené renovované vany na nožičkách, proměněné v pohovky, ale zapadnou i do romanticky zařízených interiérů v Provence stylu.

Foto: Reestore

PRo větší pohodlí se vyplatí investovat do polstrování vany.

Pokud chcete interiér s těmito kousky doladit, můžete zakomponovat i lustry připomínající kapky vody. Ty vytvoří jemné chladné a náladové světlo. Nejlépe vyniknou v kombinaci s bleděmodrou výmalbou, případně s bílou v ledových odstínech.

Foto: Artisanti

Lustr Rain Shower je inspirován kapkami vody.

Designéry baví i využití drobnějších kousků známých spíš z koupelen nebo bazénů pro využití v běžných obývacích prostorách.

Milovníci koupání tak například ocení koupací čepici a taštičku v jednom. Koupací čepice Gaensehaut Cosmetic Bag neboli Taštička, navržená v Hamburku, vynesla designérům dokonce cenu Design Plus award.

Foto: The Design Gigt Shop

Koupací čepice coby úložný prostor na kosmetiku a drobnosti zpestří obytné prostory.

Netradiční nábytek inspirovaný koupelnovými předměty se hodí hlavně do interiérů mladších generací a těch, kdo se nebojí dát svému obytnému prostoru mladistvějšího ducha.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám