Stavba nese název Belly of the Beast neboli Břicho šelmy. Strukturou totiž z dálky trochu připomíná chlupatou kožešinu. Věž je vítězným dílem soutěže Brick Bay Folly Sculpture, která si klade za cíl podpořit další generaci mladých novozélandských architektů.

Originální dílo stojí na dvoukilometrové novozélandské stezce Brick Bay Sculpture Trail, na níž je k vidění i proměnlivá výstava dalších soch.

Věž je zasazená do klidného přírodního prostředí.

Věž je zasazena do klidného přírodního prostředí.

Střapatá fasáda věže vznikla z nepotřebných pneumatik, které svou barvou připomínají ztuhlou lávu. Z dálky pneumatiky vytvářejí iluzi šindelů. Autoři totiž chtěli navrhnout stavbu, která nemá jednoznačnou podobu a inspiraci.

Fasáda netradiční věže vznikla z pneumatik.

Fasáda netradiční věže vznikla z pneumatik.

Dvanáctimetrová stavba slouží i jako rozhledna. Z jejího jediného střešního okna je působivý výhled do okolí i na místní rozsáhlé vinice.

V centru věže se pak nachází menší ohniště. Interiér stavby je hodně jednoduchý a je založený na klasickém sezení okolo ohně. Rudá barva použitá na stěnách vytváří dramatický kontrast s uhlově černou fasádou.

Vnitřní žebřík vede do otevřeného okna, které slouží i jako komín.

Vnitřní žebřík vede do otevřeného okna, které slouží i jako komín.

Prefabrikovaná rozhledna vznikla z pěti větších modulárních částí, které na místě sestavil za krátkou dobu jeřáb. Věž je tak opět jednoduše demontovatelná.

Plánek ukazuje, že autoři počítali se zhruba čtyřmi hosty věže.

Plánek ukazuje, že autoři počítali se zhruba čtyřmi hosty věže.

Věž je jen dočasnou stavbou. Její životnost nepřekročí rok, poté mají být její součásti znovu použity. Pneumatiky budou zaslány do aucklandského drtiče a budou využity místním jezdeckým klubem jako součást podlahy v prostoru určeném pro drezuru koní.