Hlavní obsah

Rodiče překvapili rekonstruovanou ložnicí, zvládli to za víkend

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekonstrukce ložnice měla být dárkem k Vánocům i k narozeninám pro rodiče manžela naší čtenářky Olgy. Akce, do níž se pustila společně se sestrami svého manžela, měla punc tajné operace a chvílemi možná i vojenských manévrů. Rodiče však do poslední chvíle opravdu nic netušili a jejich překvapení a radost byly pro všechny zúčastněné tou nejkrásnější odměnou. Novinky dostaly příležitost si vše prohlédnout.

Foto: Archiv čtenářky (4x)

Zatímco rodiče odpočívali v lázních, rodina jim doma připravila překvapení v podobě nové ložnice.

Článek

„Každé ráno sleduji na vašich stránkách noviny i novinky týkající se nejen bydlení. Ale Bydlení je jedna z mých nejoblíbenějších rubrik. Proto jsem se rozhodla, že vám zašlu rekonstrukci ložnice rodičů, kterou jsme společně s manželovými sestrami provedly. Byl to vánoční dárek a překvapení k narozeninám. Aby skutečně byli překvapení, zajistili jsme rodičům víkendový pobyt v lázních,“ začíná svůj dopis paní Olga z jižních Čech.

Místnost, která se měla proměnit v ložnici rodičů, sloužila původně jako všelicos. Byla dětským pokojem, v němž příležitostně přespávala vnoučata, zároveň sloužila jako pracovna a oddychová část domu s možností sledování televize. Sem tam ji pak rodina využila i k odložení nepotřebných věcí.

Foto: Archiv čtenářky

Dřevodekor na dveřích vestavné skříně je ze stejného materiálu, z nějž je vyroben ostatní nábytek v místnosti.

Vybavení pokoje si vzal na starost manžel paní Olgy. „Zaměření nábytku, který manžel vyráběl na míru, se zdálo být největším oříškem. Neustálá přítomnost rodičů v důchodu nenápadnému zaměření bránila. I přesto se nakonec podařilo a my jsme mohli začít přemýšlet nad vzhledem pokoje a organizací jednotlivých prací,“ popisuje čtenářka.

Prvním krokem, hned po odjezdu rodičů, byla likvidace původního zařízení místnosti. Holé stěny rodina vymalovala čistě bíle, stejně jako strop. Pouze jediná stěna, tam kde je čelo postele, je v barvě lila. Fialová se pak objevuje i na dalších prvcích v ložnici. V místnosti je nový koberec, jehož položení organizátorky překvapení svěřily pro jistotu odborníkovi.

Foto: Archiv čtenářky

V pokoji je nový koberec, jeho pokládku rodina svěřila odborníkovi.

Druhý den po zaschnutí barev na stěnách nastal čas pro montáž nového nábytku. „Snažili jsme se o to, abychom pokoj zbavili nepotřebných věcí a aby byl dostatečně využitý jeho prostor. Proto jsme zvolili vestavné skříně ve vysokém  bílém lesku. Ve dveřích skříní se prolíná dřevodekor, v němž je vyroben zbývající nábytek. Při výrobě skříně jsme mysleli i na řešení televizního koutu, který je její součástí,“ píše Olga.

Pracovní prostor v místnosti je zvětšený, přibyl rohový stůl doplněný kvalitní ergonomickou židlí. Rodiče mají i novou postel, která velikostně odpovídá původní, ovšem umístěna je nyní ve středu pokoje, aby k ní bylo možné přistupovat z obou stran. Vedle postele je menší komoda se šuplíky sloužící i jako odkládací místo.

Foto: Archiv čtenářky

Stav před rekonstrukcí

Zbývalo dodat pár posledních doplňků a ložnice byla hotova. Čekalo se už jen na návrat rodičů z lázní.

„Vše nakonec dopadlo nad naše očekávání. Radost a štěstí, které z rodičů sálaly, bylo největší odměnou za tento náš pracovní víkend,“ uzavírá svůj příběh naše čtenářka.

Anketa

Troufli byste si také na bleskovou rekonstrukci pokoje během jediného víkendu?
Jistě, už jsme něco podobného také zažili
46 %
Ano, myslím, že by to nebyl problém
35 %
Nevím, nejsem si jistý/á
4,2 %
Raději ne. Dávám přednost pomalejšímu tempu
7,8 %
Rozhodně ne! Byl by to blázinec, který si rád/a odpustím
7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 879 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám