Hlavní obsah

Domov zařídili ve stylu kombinujícím tmavé barvy a leopardí vzor

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost nahlédnout do opravdu odvážně a netradičně řešeného interiéru svého domova nám nabídla čtenářka Markéta. Kombinuje v něm sytou fialovou barvu s černou, bílou, tmavě hnědým dřevem, sklem a motivem leopardí kůže.

Foto: Archiv čtenářky (12x)

V kuchyni se střídají tmavé barvy s čistě bílou.

Článek

„Tři roky jsme hledali bydlení, ale nemohli si nic vybrat. Byty, které se nám líbily, byly zralé na kompletní rekonstrukci. Nakonec jsme narazili na řadový domek, který byl čerstvě kompletně zkolaudovaný a uvnitř byly pouze betonové zdi,“ popisuje naše čtenářka. Dům s partnerem koupili a začali s jeho zařizováním. Na pomoc přizvali designéra Pavla Vrzáka.

Foto: Archiv čtenářky

Chodba je vstupní branou do bytu zařízeného v nevšedním stylu.

Foto: Archiv čtenářky

Centrálním prvkem obývací zóny je velká bílá sedací souprava doplněná skleněným konferenčním stolkem.

Dispozice domu s celkovou plochou podlah cca 130 m2 je poměrně jednoduchá a přehledná. Většinu přízemí zabírá velký společenský prostor do písmene L, který vznikl sloučením obývacího pokoje, jídelního koutu a kuchyně.

Po výrazném fialovém schodišti se vystupuje do podkroví, kde je uložena dvojice pokojů, ložnice rodičů a společná koupelna.

Foto: Archiv čtenářky

Různé druhy stínících prvků umožňují navodit různou atmosféru.

Foto: Archiv čtenářky

Veškeré kuchyňské spotřebiče jsou vestavěné do tmavé kuchyňské stěny, kterou oživuje osvětlená nika se sklem.

Jak píše čtenářka, vstupní bránou do domu je chodba, jejíž stěny pokrývají tapety Roberto Cavelli. Její prostor zvětšuje zrcadlo přes celou stěnu.

Exotický vzhled tapet podtrhují zásuvky botníku s koženými čelními panely. Nespornou dominantou místnosti je ovšem lustr v historickém designu.

Foto: Archiv čtenářky

Stěna schodiště je obložena dřevem wengé.

Foto: Archiv čtenářky

Jednoznačnou dominantou interiéru je sytě fialové schodiště.

Jednou z prvních úprav v domě byla likvidace přípravy na krb na stěně v obývacím pokoji. „Ani jeden z nás není ten typ, abychom přišli z práce domů a zatopili v něm,“ vysvětluje Markéta. V obýváku tak získali více místa a na stěnu přišla televize. Zajímavým nápadem v přízemí je položení podlah. „Jsou úmyslně na koso, aby se opticky zvětšil prostor,“ píše čtenářka.

Na zakázku vyrobená stěna, která lemuje schodiště, je ze dřeva wengé (konžský palisandr). Skládá se ze dvou dílů a zároveň ukončuje i lemuje nerovnosti betonových schodů, které jsou jasnou dominantou celého bytu. „V případě, že by se nám barva časem přestala líbit, je možné ji zbrousit a vybrat novou,“ podotýká Markéta.

Foto: Archiv čtenářky

Zábradlí nad schodištěm je tvořeno květináči.

Podobně jako obývací část a jídelní kout s černým skleněným stolem a černými židlemi je také kuchyň laděna do tmavých barev. Nad kontrastujícími čistě bílými pracovními deskami s granitovým dřezem je obložení v dekoru švestkového dřeva, který se opakuje na dvířkách skříněk. Tmavé ladění podtrhuje černá stěna se zabudovanými kuchyňskými spotřebiči.

Foto: Archiv čtenářky

Kryt vany lze měnit. Rodina čtenářky se rozhodla pro černou barvu.

Foto: Archiv čtenářky

Sprchový kout je přes celou šíři koupelny.

Velkou radost má čtenářka z podoby zábradlí nad schodištěm. Je tvořeno květináči, což působí příjemně nevšedním dojmem.

„Nechtěli jsme obyčejné zábradlí a hledali něco úplně jiného, což se nám, myslím, povedlo,“ píše Markéta a pokračuje:

„Nemohli jsme se shodnout, zda zvolit vanu nebo sprchový kout, proto jsme horní koupelnu zvětšili a vznikl velký prostor pro sprchový kout, který je po celé délce místnosti. Vana je volně stojící. Její kryt lze měnit, my jsme zvolili černý. Kotel je schován ve skříni, pod kotlem je koš na prádlo. Zásuvky s dámskou kosmetikou jsou integrované do zrcadel.”

Foto: Archiv čtenářky

Uspořádání přízemí

Foto: Archiv čtenářky

Uspořádání podkroví

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám