Hlavní obsah

Díky šikovným květináčům vytvoříte rostlinnou oázu i na hodně malém balkóně

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokdo si může dovolit opravdu prostorný balkón nebo terasu. I na malém balkóně si ale můžete vytvořit soukromé a velkorysé prostředí plné rostlin. Stačí vsadit na ty správné exteriérové doplňky, závěsné nebo nástěnné květináče a truhlíky, kapsáře na květiny aj.

Foto: Profimedia.cz, Garden House Design

Zleva: stolek s květináči od německého designéra Michela Hilgerse, který slouží i jako místo na občerstvení nebo počítač, a samozavlažovací nástěnný květináč.

Článek

Efektním doplňkem na balkón je bezesporu stolek od designéra Michela Hilgerse. Díky němu můžete celkem pohodlně večeřet i pracovat i na těch nejmenších prostorech.

Designérovým cílem bylo vytvořit stylové open-airové pracoviště s prostorem pro květiny, které dodávají pracovnímu prostředí relaxační atmosféru.

Při konání párty na balkóně designér doporučuje vyměnit květináče v závěsném stolku za lahve vína nebo šampaňského.

Foto: The Green Pockets

Pokud zvolíte různé barvy kapsářů, vytvoříte na balkoně živou a hravou atmosféru.

Hodně prostoru ušetří i závěsné kapsáře. Pokud je umístíte na zábradlí, vytvoříte si tak zároveň clonu před pohledy sousedů. Kapsáře se vyrábějí z omyvatelného PVC a šikovný kutil si je dovede vytvořit i sám.

Foto: Garden House Design

Závěsné kapsáře je možné vsadit do starého historizujícího rámu a vytvořit tak rostlinné umělecké dílo.

Materiál kapsářů odolává extrémním klimatickým výkyvům a hodí se tak na balkóny, terasy i zahrady. Je možné jimi dekorovat plot, oprýskanou stěnu balkónu nebo zábradlí vaší terasy.

Foto: The Green Pockets

Volte květiny, které jsou barevně v kontrastu s barvou kapsáře.

Pokud chcete, aby balkón vypadal co nejtravnatěji a rostliny co nejvíce vynikly, volte závěsné květináče v tónech zelené barvy. Doplňte je o dekorace z přírodních materiálů, ideální jsou kousky z odolného dřeva typu teak nebo merano.

Foto: Ikea

V nabídkách velkých nábytkových řetězců jsou občas k mání závěsné květináče i květináče zavěsitelné za balkonové zábradlí.

Pokud chcete v menším exteriéru grilovat, můžete zvolit závěsný gril na zábradlí, který připomíná truhlík, nebo zvolit gril, který se ukrývá pod bylinkovou zahrádkou v plochém květináči a v malém venkovním prostoru ušetří hodně místa.

Foto: Design3000.de, Rokdoubledot

Na balkoně ušetříte prostor i díky grilu a květináči v jednom nebo závěsným květináčům.

I v exteriéru platí, že prostor opticky zvětší bílá, smetanová nebo blankytně modrá barva. Podobného efektu docílíte i díky použití zrcadel a zvolením co nejsvětlejší  podlahy.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám