Hlavní obsah

Romantiku letních večerů umocní dekorativní venkovní osvětlení

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní večery jsou krásné, a když si je prozáříme dekorativním osvětlením, budou ještě zajímavější. Jaká světla nám prodlouží venkovní pohodu?

Foto: WWW. LIGHTWORKS.CZ (4x)

Přenosnou stolní lampičku Follow Me si můžeme vzít kamkoli s sebou. Díky velikosti a jednoduchému vzhledu je ideální do exteriéru. Držadlo je vyrobeno z dubu, stínítko z bílého polykarbonátu. Lampička je vybavena LED zdrojem, lze ji stmívat. Cena 4139 Kč

Článek

K mnoha z nich nepotřebujeme žádný přívod elektřiny, protože je pohání vítr nebo slunce, takže i zahradní osvětlení může být ekonomickou i ekologickou volbou.

Foto: WWW. LIGHTWORKS.CZ

Kolekci svítidel Santorini inspirovaly rybářské lucerny. Lze ji sestavit téměř libovolným počtem stínidel, barev i směrů. Tyto kombinace pak zajišťují dostatek přímého i nepřímého světla. Cena od 5691 Kč

Foto: WWW. LIGHTWORKS.CZ

Luxusní hravé svítidlo Duna se zapíchne do podnože naplněné pískem ze španělských pláží (je součástí dodávky), kdykoli ho lze natočit podle potřeby. Metakrylátová stínidla jsou k dispozici v bílé a červené barvě. Cena 32 209 Kč

Umístit je můžeme kamkoli - na zahradu, balkón, terasu či patio.

Foto: IKEA

Solární osvětlení Solvinden (199 Kč) nepotřebuje ani kabely ani zásuvky. Jednoduše se položí na podlahu, aby se osvítila oblast zahrady nebo terasy.

Je z čeho vybírat

K dispozici jsou osvětlení nástěnná, stropní, sloupková i stojací svítidla v různých tvarech a materiálech. Lze si tedy zvolit ideální osvětlení podle stylu domu nebo zahrady. Mnoho svítidel v moderním provedení, ale i v tradičních a klasických tvarech je vybaveno pohybovým senzorem.

Foto: PALNAS

Venkovní solární svítidlo Jens (183 Kč) v podobě kamene má solární článek, který přes den nabije baterii a večer rozzáří zajímavý kout v zahradě čtyřmi LED diodami. Baterie je součástí dodávky.

Foto: IKEA

Polokoule Solvinden na baterie (99 Kč/3 kusy) lze rozmístit kdekoli na jídelním stole nebo okolo domu jako dekorativní body. Jsou k dostání v barvách - žluté, modré, červené, tyrkysové a bílé.

K mání jsou i zemní svítidla pro osvětlení příjezdových cest a chodníků nebo zápustná svítidla pro osvětlení schodů a střešních podhledů. Využití na zahradách najdou také svítidla přímo na roh domu i venkovní sloupky se zásuvkami nebo zapichovací svítidla a reflektory.

Foto: PALNAS

Svítidlo Windlicht (217 Kč) pracuje na solárním principu, je odolné vůči vodě a prachu a je tedy vhodné do venkovních prostor. Světelným zdrojem jsou úsporné LED diody.

Foto: EGLO

Venkovní závěsné svítidlo (od 719 Kč) barva: černá, čirá, materiál: hliník, plast, patice: 1x E27, žárovka max. 60W, napětí 230V, krytí IP44, nastavitelná výška max. 685 mm.

Trochu romantiky

Pro stylové osvětlení zahrady využijeme sloupkové venkovní osvětlení. Svítidla tohoto typu jsou k dispozici ve velkém výběru - od přízemních svítidel, osvětlujících pouze vybranou malou část zahrady, až po osvětlení vysoké více než dva metry, které osvítí větší část zahrady nebo prostor venkovního posezení.

Foto: WWW. LIGHTWORKS.CZ

Venkovní kolekci svítidel Cala tvoří vysoká a nízká stojací lampa, závěsné svítidlo. Podnož lampy se dá volit z tropického dřeva iroko nebo z kovu. Cena kolekce od 14 519 Kč

Foto: PHILIPS

Sloupkové svítidlo Garden Dusk (1990 Kč) zachytí energii slunce. Solární panel a diody LED vytvářejí dlouhotrvající světlo. Důmyslný design nabízí jemný styl a krásné světlo.

Solární energie přijde vhod

Solární svítidla využívají ke svícení sluneční energii, nabíjejí se přes akumulátor a v noci pak osvětlují cesty kolem domu nebo dekorativně nasvítí zahradu či dvorek. Se solárními svítidly odpadají další náklady na energii i pracnou instalaci přívodního kabelu. Můžeme je bez omezení kdykoli a kamkoli přenést.

Foto: PALNAS

Venkovní solární svítidlo Bob (588 Kč) slouží jako orientační světlo, jímž lze osvětlit cestičku k domovním dveřím, okolí bazénu, altánu nebo jím zvýraznit zahradní skalku či jezírko. Dodává se v setu po šesti kusech včetně baterie.

Foto: IKEA

Solární osvětlení Solvinden (199 Kč) nepotřebuje ani kabely ani zásuvky. Jednoduše se položí na podlahu, aby se osvítila oblast zahrady nebo terasy.

Foto: PHILIPS

Sloupkové svítidlo Garden Moonbow (3330 Kč) vypadá jako z leštěné nerezové oceli a svítí zevnitř moderními diodami LED. Soudobý smyčkový design z hliníku upoutá oko a skvěle osvětlí venkovní prostory.

Foto: PALNAS

Venkovní solární svítidlo Solaris (1614 Kč) s motivem páva potěší nejen děti. Je příjemnou zahradní dekorací a zároveň pozičním zdrojem osvětlení. Součástí dodávky je dobíjecí baterie pro ukládání solární energie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám