Realizaci svěřili společnosti Polar House, kterou poznali před lety právě ve Finsku. Po společné debatě o konkrétní podobě domu bylo zřejmé, že společnost nebude stavět ze silných lepených hranolů bez přidané izolace, protože pak by interiér působil příliš „srubově“. A o tento vzhled manželé nestáli.

Venkovní posezení na verandě se v méně příznivém počasí může přesunout do zastřešeného prostoru.

Venkovní posezení na verandě se v méně příznivém počasí může přesunout do zastřešeného prostoru.

Aby architekt mohl v interiéru domu z masivního dřeva použít omítky, kámen, či jiný podobný obklad, navrhl stavět dům z lepených hranolů (v tomto případě 88 x 178 mm) s dřevovláknitou izolací a z vnitřní strany vše zaklopit obklady. Volba padla na hladké dřevěné desky, na přání zadavatele v bílé barvě.

Ačkoli majitelé původně uvažovali o jednopodlažní budově, nakonec se rozhodli pro dvě patra.

Ačkoli majitelé původně uvažovali o jednopodlažní budově, nakonec se rozhodli pro dvě patra.

Při pohledu z ulice působí stavba příjemným, nenápadným dojmem.

Při pohledu z ulice působí stavba příjemným, nenápadným dojmem.

V průběhu debat nad konečnou podobou domu se manželé rozhodli, že si přece jen nechají postavit i druhé podlaží. Díky tomu mají nyní i hostinskou místnost s toaletou určenou pro návštěvy.

Na stěnách v interiéru je sladěno hned několik druhů povrchů.

Na stěnách v interiéru je sladěno hned několik druhů povrchů.

Manželé měli rovněž jeden logický požadavek: nemínili se o dům starat. Dům měl sloužit jim a ne oni jemu. Takové přání je dle architektů oprávněné a lze mu vyhovět za předpokladu precizního provedení všech prací, návrhem počínaje a vlastní stavbou konče.

Hlavní místnost domu je rozdělena do tří logických zon: Kuchyňskou, za ní následuje jídelní a na ni navazující obývací.

Hlavní místnost domu je rozdělena do tří logických zón: kuchyňské, za ní následuje jídelní a na ni navazuje obývací.

Výzdobu interiéru tvoří nenápadné prvky zajímavé jemností a vláknitým charakterem.

Výzdobu interiéru tvoří nenápadné prvky zajímavé jemností a vláknitým charakterem.

Jako hlavní stavební materiál architekti zvolili severský smrk. Svým charakterem nejlépe vyhovoval zamýšlenému účelu a vzhledu stavby.

Borovice by se například nehodila pro svou kresbu a sukovatost. Ta se lépe uplatní u domů stavěných z kulatiny, kde je tento efekt spíše vítán.

Interiér je laděn do bílé a dalších světlých barev.

Interiér je laděn do bílé a dalších světlých barev.

Dům má všude instalované podlahové vytápění, které je napojeno na 9kW elektrokotel. Spíše než pro klasické dotápění, ale především pro zpříjemnění atmosféry v domě je v hlavní obývací místnosti elegantní krb s vložkou.

Za stěnou s televizí je ukryta ještě příjemná, prostorně působící pracovna.

Za stěnou s televizí je ukryta ještě příjemná, prostorně působící pracovna.

Dům, jehož stavba trvala čtyři měsíce a finální náklady dosáhly 6,5 miliónu korun, stojí na pozemku o velikosti 1800 m². Obytné plochy stavby činí v součtu 254 m².