Hlavní obsah

Cihlová barva v interiéru povzbudí fyzickou aktivitu

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barvy jednoznačně ovlivňují naši náladu. Cihlová, neboli červenohnědá, patří mezi teplé barvy, které povzbuzují fyzickou aktivitu a působí dynamicky.

Foto: DULUX

V koupelně se uplatní cihlová zejména na doplňcích ve spojení s béžovo žlutými tóny v kombinaci s teakem a wenge masivem.

Článek

Použijeme-li hnědočervenou na jednu stěnu, dodá prostoru na důležitosti a potlačí dráždivou sílu. Barva se osvědčuje hlavně na doplňcích, kde se neokouká.

Foto: PRIMALEX

V obývacím pokoji použijeme cihlovou na jednu stěnu a kombinujeme ji se světle šedou či bílou barvou, jako dřevo je vhodná bříza, jasan či dub.

Cihlovou barvu uplatníme v předsíni, obývacím pokoji a v koupelně, nedoporučuje se ve větších plochách do dětského pokoje.

Foto: GRUND

Koupelnový kobereček jako mandala ovlivňuje naši sebedůvěru, představivost či velkorysost. Je elegantní, příjemný na dotyk a vnese do místnosti harmonii.

V kombinaci s jinými barvami cihlová dominuje. Díky tomu, že je odstínem červené, působí v sytější verzi nápadně až dráždivě. Ovšem převažuje-li hnědá, je cihlová příjemnější, podněcuje k činnosti a krátkodobě zvyšuje výkon.

Do tónů cihlové barvy patří punčově béžová, korálově růžová, světlá oranžovo hnědá, ohnivě cihlová a sytě červená.

Foto: SCANDIUM

Křeslo Oppo designéra Stefana Borselia připomíná náruč a je dostupné i s područkami. Křesílko s rámem z oceli a dřeva s výplní polyuretanové pěny je čalouněno látkou či kůží.

Foto: MOREE

Svítící stůl pro venkovní použití v cihlovém provedení. Během dne stůl slouží jako elegantní doplněk interiéru a při setmění propůjčí naší terase či zahradě příjemnou atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám