Hlavní obsah

V Miami staví luxusní mrakodrap s parkováním přímo v bytě

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je hezké vlastnit luxusní vůz, ale ještě hezčí by bylo moci se na něj dívat, i když je člověk doma. Mohl by stát třeba v obýváku, aby na něj všichni dobře viděli! Zhruba taková je filozofie nového mrakodrapu, který se staví v Sunny Isles Beach v Miami na Floridě.

Foto: Profimedia.cz

Aby obyvatelé luxusního mrakodrapu nemuseli příliš dlouho čekat, disponuje Porsche Design Tower hned třemi výtahy.

Článek

Milovníkům krásných automobilů z řad tamních milionářů se rozhodl udělat radost developer Gil Dezer, který ve spolupráci s německou společností Porsche Design Group začal stavět šedesátipatrový mrakodrap, v němž bude možné parkovat se dvěma až čtyřmi vozy přímo uvnitř v bytě.

Mrakodrap válcového tvaru ve svém nitru ukrývá hned tři výtahy schopné zcela automaticky odvézt automobil do bytu majitele. Tomu postačí jen přijet v přízemí na přesně vyznačené místo (trocha parkovací zručnosti možná bude přece jenom zapotřebí) a pak už jen vypnout motor a dívat se, jak výtah sám nechá auto „nastoupit“, jak jej vyveze do správného patra, nechá vůz „vystoupit“ a zaparkuje ho na správné místo. Teprve pak vyleze z auta i řidič a vkročí rovnou do obýváku odděleného od parkovacího místa sklem.

Foto: Profimedia.cz

Porsche Design Tower v Sunny Isles Beach v Miami

Podle návrhů má být v budově nazvané Porsche Design Tower (česky designová věž Porsche) na 132 bytových jednotek o různé velikosti. Menší byty budou doplněny dvěma parkovacími místy, zatímco velké čtyřmi. Celkem to je dohromady 284 parkovacích míst uvnitř objektu.

Plocha bytů by se měla pohybovat od 350 do 882 čtverečních metrů. Za nejdražší byty zaplatí zájemci až 9 miliónů dolarů (necelých 173 miliónů korun). Odhadované náklady na stavbu činí 560 miliónů dolarů (téměř 11 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Možnost mít své luxusní vozy vystavené doma je snem mnoha sběratelů krásných automobilů.

Při výšce 195 metrů bude Porsche Design Tower nejvyšším mrakodrapem v Sunny Isles Beach. Kromě služeb pro automobily, jako jsou výměny pneumatik, doplnění oleje apod., bude v objektu automobilová klubovna, bazén pro pozorování západu i východu slunce a spousta dalšího vybavení, jako jsou restaurace, bary, lázně se saunou, posilovny atd.

Foto: Profimedia.cz

Prosklený výtah vyveze do příslušného patra vůz i s řidičem. Ten se může během cesty kochat nádherným výhledem buď na město, nebo na nekonečné vody oceánu.

Miamský mrakodrap není ale až tak převratnou budovou, jak by se na první pohled mohlo zdát. V loňském roce byl otevřen luxusní bytový komplex Hamilton Parks v Singapuru, jehož nájemníci si mohou své miláčky rovněž parkovat přímo ve svém bytě. Jediným rozdílem je, že během jízdy výtahem nemohou sedět ve svém voze. Nájemníci Porsche Design Tower v Miami se projedou ve svém autě i proskleným výtahem. Odtud se jim během velice rychlé jízdy (45 až 90 sekund) otevře výhled na město nebo na oceán.

Anketa

Také byste bydleli rádi v bytě i se svým autem?
Nádherná představa! Také bych chtěl/a mít svého mazlíka neustále na očích!
34,1 %
Shledávám to praktickým jen kvůli zlodějům.
40,7 %
Nijak mě to neláká.
11,1 %
Odporné! Aby mi auto páchlo ještě doma, to ani náhodou!
14,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3433 čtenářů.

Reklama

Související články

V Miláně roste Vertikální les

V italském Miláně rostou dvě unikátní budovy. Jejich fasády budou doslova obrostlé stromy, keři a květinami. Pokud vše půjde podle plánu, všechna tato vegetace...

Výběr článků

Načítám