Hlavní obsah

Povlečení našlo inspiraci v podzimních tónech

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když venku zavládne chladnější a pošmourné období roku, neexistuje nic lepšího, než se zachumlat do povlečení s uklidňujícími přírodními motivy. Právě takové povlečení nám v teple domova připomene i světlé stránky podzimu, třeba jemně hřející slunce a spadané listí romanticky šustící pod nohama.

Foto: MATĚJOVSKÝ

Povlečení Cobenhaque (od 795 Kč/jedno lůžko) kombinuje přírodní zemité tóny a přímo láká k odpočinku. Dobře vypadá s oranžovým nebo tmavě hnědým prostěradlem.

Článek

Nevšední krásy podzimu se staly inspirací pro nové povlečení, které vzniklo ve spolupráci s předními designérskými studii. Díky spojení kvalitního materiálu a technologie tisku reaktivními barvami si nyní můžeme vychutnat luxusní zážitek ze spánku.

Z nových kolekcí si vyberou majitelé ložnic laděných do romantického, technicistního i minimalistického stylu. Na své si přijdou také milovníci venkovského stylu i vyznavači luxusu.

Foto: Á LA MAISON

Povlečení Favola s motivem rozkvetlé louky je pro všechny, kdo se nechtějí vzdát jarní nálady. Výrobce Christian Fischbacher, materiál 100% bavlna - satén.

Aby to naší posteli slušelo, měla by být dokonale sladěná s prostěradlem ve správném tónu. Na výběr je široká škála barev i materiálů, např. froté nebo jersey.

Výhody a nevýhody ložních materiálů podle Lenky Kocourkové, majitelky butiku Á La Maison:
Lněné tkaniny se dobře perou a snášejí vysoké teploty při žehlení. Pojmou až 35 % vlhkosti a rychle ji vymění s okolním vzduchem. Povlečení v létě příjemně chladí, v zimě zase hřeje. Nevýhodou je mírná mačkavost. Dá se prát až na 95 °C.
Povlečení ze 100% bavlny je měkké, hladké, prodyšné a příjemné na dotek. Dokáže vstřebávat hodně vlhkosti, což oceníme během horkých letních nocí nebo při nemoci. Právě proto je bavlna nejpoužívanějším materiálem při výrobě lůžkovin. Povlečení z bavlny má vysokou odolnost, životnost a vyniká snadnou údržbou. Za nevýhodu lze považovat nutnost žehlení.
Žerzej je z výběrové bavlny, proto je měkký, prodyšný a savý. Je rovněž pružný, ale i dostatečně pevný. Má snadnou údržbu, nemusí se žehlit a hodí se do sušiček prádla.
Bavlněný satén je hebký a jemný na omak, v létě příjemně chladí, v zimě se rychle zahřeje, proto je vhodný k celoročnímu užívání. Povlečení je mírně lesklé a na rozdíl od saténu, vyrobeného z polyesteru, neklouže.
Hedvábí je královnou tkanin. Ze všech druhů látek je nejvíce hypoalergenní, má vynikající regulační vlastnosti - v zimě hřeje, v létě chladí. Přestože působí křehce, jde o dostatečně pevný materiál, který má výborné absorpční schopnosti. Hedvábí je rovněž odolné vůči pachům a rychle schne.
Foto: Á LA MAISON

Povlečení Chiné&Carré se vyznačují vysokou trvanlivostí a stálostí barev, což oceníme hlavně po několika letech používání. Výrobce Christian Fischbacher, materiál 100% bavlna - satén.

Foto: IKEA

Emmie Blom (899 Kč na jedno lůžko), ložní prádlo z jemně tkaného 100% lyocelu je hebké, lesklé a na omak připomíná hedvábí, pohlcuje a odvádí vlhko, snadno se udržuje.

Foto: MATĚJOVSKÝ

Žirafa - Grand amour (795 Kč) je novinkou v dětských lůžkovinách. Kromě rozverné žirafy najdeme i veselou zebru, rozesmáté žabky a včelky.

Foto: 4HOME

Ložní souprava Samantha (899 Kč/2 lůžka) zaujme moderní kombinací přírodních barev hnědé a bílé a elegantním šrafováním po celé délce. Příjemná směs bavlny a polyesteru rychle schne a nemusí se žehlit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám