Hlavní obsah

Chytří pomocníci zkrátí přípravu pokrmů

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rčení, že čas jsou peníze, platí v dnešní uspěchané době dvojnásob. Proto určitě oceníme, když nám jde práce v kuchyni pěkně od ruky a hlavně netrvá dlouho. To vše za předpokladu, že máme dost funkčních pomůcek, které nám přípravu pokrmů zkrátí na minimum. V opačném případě stojí za to pořídit si pár chytrých pomocníků, kteří nám pomohou uvařit zdravě, chutně a rychle! Tady je několik tipů.

Foto: PHILIPS

S odšťavňovačem Avance HR1869 uhasíte nejen žízeň, ale zároveň se i osvěžíte.

Článek

Ruční mixér nás nechá mluvit

Easycompact/silent, nový ruční mixér EHM 6200 (1499 Kč), do něhož výrobce zapracoval patentovaný systém redukce hluku, nebude nikterak rušit náš hovor. Kromě unikátního systému proudění vzduchu hluk redukuje i pouzdro motoru vybavené speciálními kompenzátory.

Foto: ELECTROLUX

Extra tichý mixér získal cenu Red dot design 2012. Jeho oblé hrany a kombinace matné a lesklé bílé ve vysoké kvalitě přechází v jasně červený koncový díl. Svítící modrá LED dioda ukazuje zvolenou sílu bezstupňového nastavení rychlosti.

Vitaminy do poslední kapky!

Proč jsou odšťavňovače tak oblíbené? Protože žádný džus nenahradí čerstvě vymačkanou šťávu, ve které se nachází až 95 % nutričních hodnot čerstvého ovoce a zeleniny. Ovocné a zeleninové šťávy jsou navíc dobře stravitelné a tělo z nich umí vstřebat živiny mnohem lépe než z tuhé stravy. Pro naše zdraví je proto důležité využít každou kapku plnou vitaminů a minerálů. Odšťavňovač JE 4011 (5990 Kč) nejenže z ovoce získá maximální množství čerstvé šťávy, ale navíc dokáže zpracovat měkké ovoce na pyré, ze kterého lze připravit mnoho lahůdek.

Foto: CATLER

Křupavé topinky vmžiku

Topinkovač HR-105 (303 Kč) nám rád pomůže alespoň s přípravou dobrého jídla. Svým svěžím designem v bílé barvě s doplňky barevných tónů bude navíc příjemným zpestřením interiéru naší kuchyně. Elegantní přístroj s elektronickým řízením nám vmžiku připraví dva do křupava opečené toasty.

Foto: ORAVA

Disponuje také funkcemi rozmrazování a ohřevu potravin, opékání topinek lze okamžitě ukončit pomocí tlačítka STOP. Díky vyjímatelnému zásobníku na drobky je přístroj snadno a rychle čistý.

Zdravé vaření v parním hrnci

Vaření v páře, tedy nejzdravější způsob tepelné úpravy potravin, nabízí parní hrnec HD9160 (3866 Kč). Je vybaven speciálním zvýrazňovačem chutí, funkcí Turbo Start, která zajistí rychlý ohřev na plnou teplotu pro vaření v páře za několik sekund, funkcí Gentle Steam, která se postará o důkladnou přípravu rybího masa při šetrné teplotě 80 °C. Samozřejmostí je snadné ovládání včetně předvoleb časování pro různé druhy potravin. Po dosažení ideální doby vaření se pára automaticky vypne, takže vždy dosáhnete dokonalého výsledku a uchováte v jídle maximum vitaminů a minerálů.

Foto: PHILIPS

Sušená úroda z léta

V zimě přijde vhod usušené ovoce, které jsme nestačili sníst nebo zavařit v létě. Umožní nám to teplovzdušná sušička ovoce 0301 KARINA (1599 Kč) nabízející rovnoměrné sušení středovým komínem směrem dolů, maximální příkon 400 W, rovnoměrné sušení i větších kousků ovoce, jednoduché ovládání spínačem na panelu, možnost nastavení 3 stupňů sušení, 5 ks sušicích plátů + 4 ks navíc v balení, jednoduchou manipulaci a tichý chod.

Foto: ETA

Hitem jsou smoothies

Nejenže skvěle chutnají, ale především vyzbrojí naše tělo proti virům a únavě. Připravíme je v elegantním mixeru HR2094 (2499 Kč). Jen několik sekund nám bude stačit k tomu, abychom si připravili lahodný koktejl, ovocnou směs nebo krémovou polévku. Vše dokonale husté, šťavnaté, zároveň jemné a plné vitaminů.

Foto: PHILIPS

Pro funkci smoothie stačí stisknout jedno speciální tlačítko a za několik okamžiků si již můžeme pochutnávat na lahodném koktejlu. Aby byl výsledek našeho snažení vždy perfektní, je mixer vybaven filtrem pro čirou šťávu, který ze šťávy odstraní veškeré pecky a jadérka.

Elegantní tlakový hrnec 3 v 1

Elektrický multifunkční tlakový hrnec 3 v 1 - rýžovar, tlakový hrnec a odložený start 0,5-9,5 h - (2996 Kč) s prodlouženou zárukou na 5 let se může pochlubit moderním a elegantním designem, devíti programy vaření (rýže, zelenina, polévka, drůbež, koleno, ryby, luštěniny, ohřev, volba vaření), kapacitou 5 l, nepřilnavým povrchem nádoby - NON STICK poteflonovaným hliníkem a dalšími funkcemi.

Foto: ETA

Lahodný salát bez námahy

Nový tyčový mixér Avance HR1659 (5199 Kč) je vybavený speciálním příslušenstvím pro krájení zeleniny na kostky. V okamžiku tak vytvoříme lahodný zeleninový salát, stejně jako mnoho dalších pochoutek. Mixér je výkonný, skladný, má bohaté příslušenství a ještě k tomu dobře vypadá.

Foto: PHILIPS

Dejte létu šťávu

Ideálním způsobem, jak si zpříjemnit letní dny, je dopřát si čerstvou šťávu z ovoce nebo zeleniny, kterou si hravě připravíme se zbrusu novým odšťavňovačem Avance HR1869 (3899 Kč). Uhasí nejen naši žízeň, ale zároveň nás osvěží a dodá pořádnou porci vitaminů a vymačká suroviny do poslední kapky. Předností je velká XXL plnicí trubice, která odšťavňuje celé kusy ovoce a zeleniny, takže odpadá jejich krájení. Mimořádně velký je i džbán na 2,5 litru osvěžující šťávy. Odšťavňovač má dvě rychlosti, s jejichž pomocí se lehce vypořádáme s rozdílnou měkkostí jednotlivých druhů ovoce a zeleniny. Přístroj sestavíme snadno a rychle, jednoduchá je i jeho údržba.

Šetří čas i námahu

Stolní mixer Orava RM 205 s nerezovým tělem (od 565 Kč) s vysokovýkonným 500W motorem, speciálním nerezovým šestičepelovým nožem a skleněnou mísou s objemem 1,5 l má dvě rychlosti, funkci pro okamžitý maximální výkon i funkci na drcení ledu.

Foto: ORAVA

Mleté maso za chvilku

Mlýnek na maso Ambo s tříletou záruční lhůtou (1996 Kč) s příkonem 600 W/1300 W max. má tvrdý nerezový mlecí nůž, funkci REVERS pro zpětný chod motoru a možnost mytí dílců v myčce na nádobí. Je vybaven nástavcem na protlačování a třemi destičkami pro jemné, střední a hrubé mletí, dokoupit lze těleso, unašeč a šnek masořezky.

Foto: ETA

Robot s extrémním výkonem

Výkonný kuchyňský robot Gratus (9999 Kč) s prodlouženou zárukou na 10 let je unikátní svojí vysokou pevností a životností.

Foto: ETA

Díky celokovovému tělu je to přístroj na celý život. Má silný motor se stabilizátorem otáček, takže vydrží extrémní výkon i při velkém zatížení. Vždyť automaticky upravuje i rychlost motoru podle tuhosti těsta, takže jej vždycky správně uhněte a zároveň vám šetří energii. V základním vybavení robotu je hnětací hák, pevný a drátový šlehací nástavec a skleněný mixér i kompletní strouhač se čtyřmi struhadly.

Domácí pečivo podle chuti

Domácí pekárna EBM8000 (3499 Kč) v kruhové a hranaté formě je vybavena sklapovacími hnětacími noži, které jdou snadno vyjmout, konvekčním ventilátorem zajišťujícím křupavou kůrku, nepřilnavým povrchem, jenž se snadno čistí, LCD obrazovkou, 15 přednastavenými programy, z nich 3 speciální jsou pro kruhovou formu. Dále disponuje 3 hmotnostmi v hranaté formě (1 kg, 750 g, 500 g) + 270 g v kruhové formě, rychlým programem na chléb (58 minut), odloženým spuštěním až na 12 hodin s akustickým upozorněním a další výbavou.

Foto: ELECTROLUX

Reklama

Související témata:

Související články

Jedinečné vázy umocní šarm květin

Léto a vůně květin k sobě patří. Rostou nám na zahrádce, na louce a svázat je do kytice je tak snadné. Můžeme s nimi vyzdobit hned několik místností. Malá...

Chytré pomůcky, které usnadní práci v kuchyni

Chytré pomůcky pro vaření, pečení, přípravu a servírování jídel se hodí každému kuchaři, protože vaření s nimi je jednodušší a pohodlnější. Připravené pokrmy...

Výběr článků

Načítám