Hlavní obsah

Designér vytvořil originální závěsy z nepotřebných látek i háčkovaných deček

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělecké designérské Studio Ctrlzak navrhlo zajímavou kolekci hybridních závěsů z kombinací celé plejády látek. Polovina motivu na předmětech je vždy z východní a druhá polovina ze západní kultury.

Foto: CTRLZAK

Designér Thanos Zakopoulos vytvořil originální kolekci závěsů.

Článek

Hybrid Art & Design Studio Ctrlzak navrhlo závěsy, které slouží nejen své funkci, ale uplatní se i jako dekorace nebo umělecký artefakt.

Designér Thanos Zakopoulos ze studia se dlouhodobě věnuje přesahům designu do umění a multidisciplinárním projektům. Jeho návrhy staví do kontrastu různé kulturní styly. Pestrobarevné variace pak podtrhují rozdíly mezi různými historickými érami.

Foto: CRLZAK

Designéři mají zálibu v různých stylech.

Kolekce má upozornit na staletí vzájemného obohacování mezi západní a východní estetikou a předvést i tvarovou odlišnost jednotlivých užitných předmětů.

Foto: CRLZAK

Závěsy vznikly z lehkých a jemných látek.

Kolekce integruje tradiční tkaniny ze dvou různých kultur - evropské a čínské. Klasická evropská výšivka a francouzský design Toile de Jouy jsou tak spojeny s tradičními čínskými textiliemi.

Foto: CRLZAK

Designéři využili nepoužívané háčkované dečky.

Velmi inspirativní je využití starých háčkovaných deček, které jsou dnes již nemoderní. Designéři je ale nabarvili černou barvou a vytvořili z nich velmi efektní mozaiku, která může zkrášlit například i roztrhaný ubrus nebo povlečení apod.

Foto: CRLZAK

Látky vytvoří v interiéru zajímavou hravou atmosféru.

Nečekaný výsledek spojení různých druhů látek podle designéra symbolizuje globalizaci a stává se podle návrhářů vlajkou nové kultury.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám