Hlavní obsah

Vázy v industriálním stylu jsou nápaditým zpestřením interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jemná krása květin dobře vynikne v kontrastu s originálními vázami inspirovanými industriálním světem. Kousky v podobě sila nebo továrny apod. jsou vkusným a zábavným oživením interiérů.

Foto: Qubus, Gentle Giants

Vázy v podobě továren se hodí do bytů zařízených v městském urban stylu.

Článek

Jedním z nejnevšednějších návrhů v tomto duchu je váza od studia Qubus s příznačným názvem Factory (Továrna). Vázu navrhl designér Milan Pekař. Květina se umísťuje do vysokého komínu továrny. Tento porcelánový kousek v interiéru nejlépe vynikne jako solitér.

Foto: Qubus

Porcelánová továrna slouží jako váza na několik stonků květin.

Průmyslové stavby inspirovaly i studio Gentle Giants. Kolekce porcelánových váz odráží průmyslovou estetiku.

Foto: Gentle Giants

Italská váza vznikla z porcelánu a kovu.

Tyto vázy mají upozornit na kulturní stránku průmyslové architektury a zdůrazňují tak potřebu zachování těchto staveb.

Foto: Gentle Giants

Designéři se inspirovali hlavně drobnými průmyslovými stavbami.

Vázy jsou poctou práci dvou mezinárodně uznávaných umělců: Bernda a Hilly Becherových. Ti nedávno vystavovali své fotografie na pražské výstavě "Doly. Hutě". Na svých dílech dokumentovali opuštěné průmyslové krajiny. Inspirací jim byl svět dolů, hutí, vysokých pecí, plynojemů, vodojemů, sil i vápenek.

Foto: archiv Galerie Rudolfinum

Snímek z industriálního prostředí od Bernda a Hilly Becherových. Na snímku jsou Gutehoffnungshütte v německém Oberhausenu.

Reprodukce fotografií s industriálním duchem se tak může stát dalším doplňkem do interiéru, který bude korespondovat s vázami.

Tyto kousky nejlépe zapadnou do interiéru s nádechem starých časů. Uměřenost a střídmost v kombinaci s tlumenými barvami s akcenty šedi je vlastní například tzv. Urban stylu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám