Hlavní obsah

Výstřední svítidla mají tvar mouchy, cepínu či létajícího talíře

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designéři se neustále snaží přicházet s něčím novým. Hravosti se meze nekladou a fantaskních předmětů do bytu, které oživí nudný interiér, není nikdy dost. Máme pro vás tipy na zajímavá osvětlení, která mají k běžné lampě opravdu hodně daleko.

Článek

Lampička Matthiase Riese ve tvaru cepínu má jednoduchou montáž, stačí vybrat místo a zaseknout přesně tam, kde ji potřebujete. Provokativní svítidlo nazvané po švýcarské třítisícovce není jediným originálním nápadem tohoto německého tvůrce. Na svědomí má třeba lampu jako kotvu, textilní geometrickou mísu na ovoce nebo visací lahvičku na kolo.

V kurzu jsou lustry z netradičních materiálů

Hitem letošního roku jsou lustry z netradičních materiálů. Zaujme tak osvětlení z lahví od limonády, lampy ve tvaru molekul, mořských sasanek nebo třeba lustr z hlaviček porcelánových sošek.

V kurzu jsou i lampičky ve tvaru lampionů nebo spirál. Papírová svítidla vydávají příjemné měkké světlo, které zútulní interiér.

Zaujme i osvětlení ve tvaru zvířat

Nejnovějším výstřelkem jsou hravé lampy v podobě zvířat, například much. Na kuchyňském stole vypadá takové osvětlení vtipně a dodá interiéru na šmrnc.

Designér Ingo Maurer nedávno představil svou kolekci lamp ve tvaru nebezpečných hadů, Více se o ní dozvíte zde. 

Funkčním kouskem do interiéru je také variabilní lampa ve tvaru létajícího talíře, kterou můžete využít v interiéru i v exteriéru.

Lampa je vodotěsná, vydrží všechny rozmary počasí. Můžete ji využívat dokonce i jako nástěnnou lampu.

Při zařizování interiérů už dávno nejsme odkázáni na klasické tvary osvětlení, ale můžeme experimentovat s netradičními a funkčními kousky. Nápadité osvětlení oživí každý minimalistický interiér a dodá mu na zajímavosti. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám