Hlavní obsah

Červené doplňky v interiéru upoutají pozornost a povzbudí k aktivitě

Novinky, tnk

Pokud jste po zimě unavení a nechce se vám nic dělat, třeba za to může vybavení bytu. Pokud v interiéru totiž nemáte nějaký výrazný solitér, který upoutá vaši pozornost, můžete mít problémy se soustředit. O zelené a modré barvě je známo, že uklidňují a napomáhají usnutí. Červená barva naopak působí jako vzpruha a nakopne vás do práce.

Článek

Červená by neměla chybět hlavně v pracovně. Tam bude nějaký ten červený doplněk rozhodně užitečný, v nevýrazných barvách by vaše pozornost upadala. Zkuste si proto pořídit třeba červenou lampu nebo alespoň hrnek na čaj.

Skvělá do pracovny, nevhodná do ložnice

Nejlépe s červenou zabodujete při zařizování pracovny. V kanceláři vás bude správně stimulovat k výkonům a budete stále ve střehu. Dokonale stačí pořídit si červené tužky nebo lampu.

.: Zkuste nalakovat červenou jen několik polic v knihovně, pro osvěžení pozornosti to zcela postačí.

FOTO: Ikea

.: Ergonomická kancelářská židle v červené je optimální, bude stimulovat vaši pozornost.

FOTO: Vitra

Opatrně s touto barvou v ložnici, křiklavé barvy vám nedovolí usnout, a tak s ní buďte opatrní a tam, kde spíte, raději vsaďte na sexy odstíny karmínové a fuchsiové. Dobře zvolený červený odstín v ložnici bude jistě příjemným povzbuzením, k tomu ale nemusíte mít rovnou rudě vymalováno.

Stačí, když změníte povlečení nebo přehoz přes postel a pořídíte si pár rudých svíček. Uvidíte, že líný nebo lhostejný partner bude rázem aktivnější.

Červená povzbudí chuť na sladké, pozor při dietě

V jídelně červenou doporučujeme hlavně těm, kteří potřebují přibrat a nedělají si starosti s nějakým tím kilem navíc. Tato barva totiž zvyšuje tep a podporuje chuť na sladké a tučné. Takže, milé dámy, pokud chcete o nějaká ta kila přijít, zkuste raději chladnou modrou barvu.

.: V ložnici použijte tlumenější odstíny, dobře vypadá i korálová. FOTO: Scan Quit

:. V prostoru vyhrazeném pro spánek a lenošení to s červenou nepřehánějte, nemuselo by se vám podařit usnout.

FOTO: Ikea

.: Červený hrníček podpoří chutě, modrý je udrží na uzdě.

FOTO: Kare

Účinky barev na lidskou psychiku jsou prokázané, nebojte se tedy trochu zaexperimentovat sami na sobě a zkusit, jestli právě nevhodně zařízená pracovna není příčinou vašich pracovních neúspěchů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám