Hlavní obsah

Sedací nábytek do exteriéru i do interiéru spoří místo

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice mezi nábytkem do interiéru a exteriéru se stále více stírají. Lepší než hromadit haldy nábytku, je totiž pořídit si několik opravdu stylových, superodolných kousků. Odolnost a lehkost jsou u takového nábytku hlavními prioritami.

Článek

Přenést si nábytek z verandy na zahradu jen co vysvitne slunce, to je ideální řešení pro ty, kteří se neradi obklopují velkým množstvím předmětů. Podle některých filosofií zahlcení prostoru člověku dokonce bere sílu a energii. Střídmý interiér je opravdu příjemnější, a tak je zajímavým řešením použití takového nábytku, který se hodí ven i dovnitř.

.: Pletená křesla jsou oblíbená díky použití čistě přírodních materiálů. design: Roderick Vos.foto: Driade

Pletená křesla z ratanu vypadají v interiéru velmi vkusně a zazáří i na zahradě. Jejich velkou předností je lehkost. Musíme ale dávat pozor na mechanické poškození pletení. Řešením je umělý ratan, který je pěkný a nenáročný na údržbu.

.: Sestava křesel vypadá dobře vevnitř i venku.foto: Hitra Problém poškození u syntetického nábytku nemusíme tolik řešit, minimalistický design a omyvatelnost materiálu v kombinaci s lehkostí z takového nábytku hrají hlavní roli v praktičnosti. Co se ale estetiky týče, tak sehnat pěkná křesla z polyetylenu je téměř nadlidským výkonem.

.: Křeslo z kolekce Canasta - použitý je velmi odeolný materiál. design: Patricia Urquiola.foto: konsepti.cz

Lehátka ze dřeva z módy nikdy nevyjdou, a pokud je použijete i v interiéru, navodíte tak atmosféru pohody a odpočinku. Jsou úžasně skladná, takže poslouží i jako posezení pro nečekanou návštěvu.

.: Lehátko OZON195 s šesti stupňovým mechanismem polohování.foto: Royal BotaniaDnes se už vyrábějí i s hliníkovou konstrukcí a s látkami ve velmi trendy barvách.

.: Lavice z odolného dřeva, hodí se do kuchyně.foto: IKEA

Ideální je sedací nábytek z teakového dřeva, který můžete lehce omývat, je odolný proti výraznému a dlouhodobému slunečnímu záření i proti škůdcům. Nevýhodou je jeho cena, která je, vzhledem ke kvalitě dřeva poměrně vysoká.

Vhodným nátěrem dřevo ještě zkrásní a posílí.foto: Právo/archiv Balakom, Mopit Dupli

Reklama

Související témata:

Související články

Sedací nábytek tisíckrát jinak

Po perném dni hledáme v bytě místo, kde si nejlépe odpočineme. Obvykle jej nalezneme v sedací soupravě. Ano, genius loci pomáhá dotvářet v místnosti právě...

Výběr článků

Načítám